Maand voor gelijk loon

Flexy Mary
In maart komen we op voor gelijk loon, voor mannen en vrouwen. Vrouwen dreigen de dupe te worden van maatregelen die lonen ‘flexibel’ willen maken. Daarom trekken we het land door met een bewustmakingscampagne.

Vrouwen de dupe van flexibele lonen

Niemand durft vandaag het probleem van de loonkloof nog ontkennen. Het probleem staat op de agenda, en met dank aan de vakbonden verkleint de loonkloof ook. 
Maar de inspanningen voor gelijke lonen dreigen teniet gedaan te worden door de opmars van ‘flexibele lonen’. Daarbij onderhandelt de werknemer individueel met zijn/haar werkgever over zijn/haar loonpakket, inclusief extralegale voordelen.
Flexibel. Het klinkt als een positieve trend, maar veel vrouwen dreigen er het slachtoffer van te worden. Door deeltijds werk om arbeid en gezin te combineren, de moederschapsrust en het tijdskrediet dat zij vaker opnemen, maken ze minder aanspraak op de extralegale voordelen die in de flexibele loonpakketten in opmars zijn. 

Welke mocktail kies jij?

Op verschillende plaatsen in Vlaanderen richten we in maart pop-up mocktailbars op. Je kan er kiezen voor zekerheid (de mocktail maison) of je laten verleiden door flexibiliteit (de flexy mary, de bloody evaluation, de competerinha of de presta colada). De namen spreken voor zich, nietwaar?
Op die manier willen we het gesprek met jou aangaan over vast of flexibel loon.

Barema betaalt beter

Barema’s hebben een positief effect op het verkleinen van de loonkloof. Onze bediendecentrale LBC-NVK lanceerde een campagne voor het behoud van loonberama’s: Barema betaalt beter!

Een vast of flexibel loon?