ACV in jouw klas

ACV op de schoolbanken...

De ACV-jongerenwerking Enter bouwt al een enkele jaren met succes aan een boeiende scholenwerking.

Doel?

Scholieren en studenten wegwijs te maken op de arbeidsmarkt. Want laat ons eerlijk zijn, laatstejaars leren veel op school, maar niet of nauwelijks wat ze op de arbeidsmarkt kunnen verwachten. En ook de addertjes onder een vakantiejob staan niet echt in het doorsnee leerprogramma. Om de eerste stappen op de arbeidsmarkt dus goed voor te bereiden, kan je best een beroep doen op een enthousiaste ploeg ACV-experts die je alles heel eenvoudig maar duidelijk komen uitleggen.  

Wat mag je verwachten?

Een boeiend en praktisch lesuurtje (of meer) rond (studenten)werken, eventueel zelfs in de vorm van een spel (arbeidsmarkt of interim-arbeid). Onze deskundigen hebben naast hun "kennis-ter-zake" ook allerlei interessante ACV-boekjes en folders rond studentenwerk, de eerste job, solliciteren,... voor iedereen bij. En uiteraard kunnen leerlingen (en leerkrachten) alle mogelijke syndicale vragen op hen afvuren. 

Wat moet je daarvoor doen? 

De scholenwerking wordt zorgvuldig uitgewerkt door Wouter, onze ENTER-verantwoordelijke. Aarzel dus ook niet om contact met hem op te nemen.  En kijk alvast even in onze brochure over de scholenwerking!