• ACV Prettige vakantie 2015
 • Te warm om te werken?

  Lees meer
  ACV Te warm om te werken
 • Sociale verkiezingen 2016

  Lees meer
  ACV Banner sociale verkiezingen 720
 • Doe mee!

  Lees meer
  Petitie Neen aan de indexsprong
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Regionieuws 2015 ACV-nieuws uit jouw regio!

zeppelin tour de france
Als de Tour de France passeert door onze regio, dan mag het ACV niet ontbreken langs het parcours! Met zo'n tachtig militanten verzamelde ACV Leuven op een weide ter hoogte van Sint-Margriete-Houtem. Niet enkel om te supporteren voor de renners, maar ook om de eis rechtvaardige fiscaliteit kracht bij te zetten. Om de boodschap zeker niet onopgemerkt te laten, werd ze de wereld ingestuurd per zeppelin. Bekijk hier de foto's!
afbeelding sociale dumping
JUN 24

Gelijk loon voor gelijk werk op dezelfde werkplek!

Tijdens een manifestatie op het Luxemburgplein in Brussel vandaag eist het ACV  samen met de andere vakbonden concrete initiatieven om de strijd tegen sociale dumping op te voeren.
Misbruik van de detacheringsregels waarbij werknemers uitgestuurd worden naar andere landen om er te werkenaan hongerlonen en zonder sociale bescherming, leidt tot dumping of concurrentievervalsing, wat voor enormeproblemen zorgt in meerdere sectoren zoals bijvoorbeeld in de transport- of de bouwsector. Door buitenlandsewerknemers uit te buiten gaan er duizenden jobs verloren. Sociale dumping is onmenselijk voor de uitgebuite werknemers. Het is oneerlijke concurrentie voor werknemersen werkgevers die de regels wel volgen, vormt een bedreiging voor jobs en sectoren, en doet de sociale zekerheideen pak opbrengsten missen.De buitenlandse werknemers zijn onze vijand niet. Van hun ellende wordt misbruik gemaakt. Zij worden uitgebuit,net zoals wij. Zij hebben recht op een deftig loon, net zoals wij.
Fietsen voor rechtvaardige fiscaliteit!
JUN 21

Tax shift is broodnodig!

Het ACV kreeg de tax shift op de agenda. De regering kan niet meer rond de vraag naar fiscaal fatsoen, maar het resultaat is met drie liberale regeringspartijen erg onzeker; Daarom blijft het ACV actie voeren voor een rechtvaardige, herverdelende tax shift van vermogen naar arbeid. Zo ook op de braderij van De Langste Dag in Heverlee. Het ACV wil een doelmatige tax shift, eentje die jobs creëert, die groot genoeg en duurzaam is.
Fair Wear actie JBC
JUN 20

ACV feliciteert JBC met eerlijke kleding

Op zaterdag 20 juni bracht ACV Begijnendijk-Betekom een bezoek aan de JBC-winkel op de Liersesteenweg in Aarschot. De plaatselijke afdeling van de vakbond wil de kledingketen feliciteren met de keuze voor kleding die in eerlijke omstandigheden wordt geproduceerd.Met Schone Kleren wordt kleding bedoeld die geproduceerd wordt in veilige en gezonde werkomstandigheden en waarvoor arbeiders een leefbaar loon krijgen. Bovendien is er vakbondsvrijheid in de fabrieken en controles op de werkomstandigheden.Kledingmerken die daadwerkelijk verandering willen en die ook controles willen toelaten op hun productiesites, laten zich labelen door de Fair Wear Foundation.  Dit jaar trad JBC ook toe tot de Fair Wear Foundation. ACV pleit ervoor dat consumenten, bedrijven en overheden hun kledij bij voorkeur aankopen bij producenten die lid zijn van de Fair Wear Foundation en roept dan ook andere bedrijven op om dit goede voorbeeld te volgen.
stationsactie dag van de schoonmaak
JUN 19

Dank je wel schoonmakers!

Op 19 juni organiseerde ACV Voeding en Diensten voor het achtste jaar op rij de Dag van de Schoonmaak. Met de slogan ‘Ken je deze superheld al?’ vragen ze meer aandacht voor het poetspersoneel en willen ze de 200 000 werknemers in de sector extra in de bloemetjes zetten. Op verschillende plaatsen in België werd actiegevoerd. En ook in Leuven waar de militanten vrijdagochtend flyers en wafeltjes uitdeelden aan de voorbijgangers aan het station.
ACV wenst je een fijn vakantie

 

ACV Leuven wenst je een zonnige en deugddoende vakantie!

Vakantieregeling 2015

Aangepaste openingsuren in juli en augustus

Tijdens de zomermaanden worden de openingsuren van onze dienstencentra aangepast. Je kan in de dienstencentra van Aarschot, Diest en Tienen terecht op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9 tot 12 u. In het dienstencentrum Leuven kan je elke weekdag, behalve donderdag, terecht tussen 9 tot 11.30 u. Op dinsdagavonden 7/7 en 28/7 en 4/8 en 25/8 zullen de dienstencentra geopend zijn tussen 16.30 en 18.30 u.

Sluitingsdagen in juli en augustus

Op maandag 13/7, maandag 20/7, dinsdag 21/1 en vrijdag 14/8 zijn onze dienstencentra uitzonderlijk gesloten!

Dienstencentrum Haacht gesloten in zomervakantie

Het dienstencentrum in Haacht sluit tijdens de volledige vakantieperiode. We helpen je in die periode graag verder in Leuven, Tienen, Diest of Aarschot. De brievenbus in Haacht zal wel regelmatig gelicht worden, de documenten worden in Leuven verwerkt. Wie nieuwe controlekaarten nodig heeft, kan die hier aanvragen. De blauwe, oranje en witte kaart kan je trouwens vervangen door een elektronische versie: snel en eenvoudig! Alle info daarover vind je hier.
 
logo openingsuren

ACV is er voor jou!

Klik hier voor adressen en openingsuren van onze dienstencentra!
Telefonisch zijn we bereikbaar op:

078-15 15 99

Avondopening voor werkenden

Avondzitdag: enkel voor werkenden!

Tijdens de avondzitdag (dinsdag van 16.30u. tot 18.30u.) zijn onze dienstencentra speciaal geopend voor tewerkgestelden of leden in opleiding. Ben je niet aan de slag? Dan helpen we je graag verder tijdens onze andere openingsmomenten.
wijziging openingstijden Haacht

Openingsuren Haacht aangepast

Het dienstencentrum in Haacht zal voortaan tijdens alle schoolvakanties gesloten zijn. Uiteraard helpen we je dan wel graag verder in onze andere dienstcentra. Hier vind je een overzicht.
facebooklogo

ACV Leuven op Facebook

Benieuwd naar foto’s van onze acties? Op de hoogte blijven van de activiteiten die ACV Leuven organiseert? Of gewoon interesse in waar we voor staan? Surf dan meteen naar onze facebookpagina en vind ons leuk. Doen!

Online stempelen: veilig, makkelijk en snel

Volledig werklozen kunnen op elektronische wijze via socialsecurity.be hun controlekaart invullen en naar het ACV versturen. Ben jij ACV-lid en volledig werkloos? Vervang je papieren controlekaart door een elektronische. Online stempelen betekent minder verplaatsingen. Bovendien gebeurt de betaling veiliger én sneller. Probeer het! Lees meer...

Tijd voor een tax shift!

België is wereldkampioen in het belasten van arbeid maar een slechte leerling in het belasten van andere inkomens. Tijd voor een tax shift! Het ACV pleit voor een vermogensbelasting. Een vermogenswinstbelasting kan een tussenfase zijn. Check de video...

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
Chris Serroyen hoofd ACV-studiedenst
JUL 26

Opiniestuk: Deze taxshift is een misser van formaat

Dit is een taxshift, deels taxcut, op de kap van de werknemers en de gerechtigden op sociale uitkeringen. Enkel de allerlaagste lonen worden een beetje ontzien, met overigens nog onduidelijke modaliteiten. De modale werknemers, de gepensioneerden en de andere gerechtigden op sociale uitkeringen zijn dik de pineut. 
ACV 142015-07-23 Tax-shift werd tax-misser
Met een shift binnen de portemonnee van de gewone mensen ontziet Michel I voor de zoveelste maal de portefeuilles van vermogenden. Grote winnaars van deze tax-miss(er) zijn de werkgevers en vermogenden. Werkgevers krijgen nog maar eens lastenverlaging geserveerd, zonder enige voorwaarde van jobcreatie. Vermogenden ontsnappen opnieuw aan een proportionele en solidaire bijdrage. Deze coalitie mist een grote kans inzake rechtvaardige fiscaliteit. Deze liberale tax-shift is een grote sociale tax-miss(er).
  Lees meer
  ACV 2015-07-22 Minister Muyters veegt goed werkend diversiteitsbeleid van tafel
  Het decreet ‘evenredige arbeidsdeelname’ (EAD) heeft ondanks 13 jaar focus op kansengroepen niet gewerkt, zo stelt Vlaams minister Muyters (N-VA). ‘We moeten inzetten op individuele competenties’, luidt zijn conclusie. Minister Muyters en de Vlaamse regering trekken met een vorige week goedgekeurde conceptnota radicaal een streep door het huidige EAD-beleid. Ze laten zich in geen enkel geval leiden door de resultaten van de wetenschappelijke evaluaties die zij zelf bestelden over dit beleid. De kansengroepen en de sector blijven verweesd achter door deze beslissing, terwijl het verder verbeteren van de arbeidsmarktpositie van kansengroepen nodig blijft.
   Lees meer
   ACV 2015-07-16 Akkoord voor arbeidsgeneeskunde op maat
   De  soap rond de herfinanciering van de arbeidsgeneeskunde, een discussie die al twee jaren aansleept,  heeft zijn ontknoping bereikt. Dat gebeurt met advies nr. 184bis van de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het Werk. Voortaan wordt voor arbeidsgeneeskunde en preventie voor elke werknemer in een onderneming, arbeider of bediende, eenzelfde bedrag betaald. 
    Lees meer
    Griekenland
    JUL 7

    OPEN BRIEF aan de staatshoofden en regeringsleiders van de EU

    In een gezamenlijke open brief roepen de Europese vakbonden, waaronder het ACV, op tot constructief overleg met Griekenland. De brief is gericht aan de Europese politieke leiders. De vakbonden hopen op een sociaal rechtvaardig en economisch houdbaar akkoord.
    Meer nieuws