• 24 mei: Manifestatie De maat is vol

  Lees meer
  ACV 24 mei 2016 Manifestatie De maat is vol
 • Sociale verkiezingen

  Lees meer
  ACV Sociale verkiezingen 2016
 • Gebruik de berekeningstool

  Lees meer
  ACV-tool: bereken wat het regeringsbeleid je jaarlijks kost
 • Geef je carrière een vliegende start met ACV GO

  Lees meer
  ACV GO jongerenlidmaatschap
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
Werkloos wat nu infosessie

Werkloos, wat nu?

“Werkloos, wat nu?” infosessie
Voor iedereen die recent werkzoekend geworden is of hier vragen over heeft. Je maakt kennis met de werkwijze van de VDAB, de te volgens spelregels, de rol van de RVA en wat ACV voor jou betekenen kan.
“Moet ik op elke vacature solliciteren die VDAB me toestuurt?”, “Hoe hoog/laag is mijn stempelgeld ?”, “Aan welke controle van VDAB mag ik me verwachten ?”, “Wat als ik een job weiger ?”, “Wat is een passende dienstbetrekking”, “Waar en hoe vind ik vacatures ?”, ….
Wil je dus weten welke jouw rechten, plichten en kansen zijn, … wees welkom op onze info!
Waar en wanneer:
30/05 – 10u tot 12u – Asse
30/05 – 10u tot 12u - Tienen (klik voor de pdf)
30/05 – 14u tot 16u – Leuven (klik voor de pdf)
31/05 – 10u tot 12u – Halle
09/06 – 10u tot 12u – Vilvoorde
10/06 – 14u tot 16u – Scherpenheuvel  (klik voor de pdf)
Gratis voor leden en niet-leden!
Meer info en inschrijven via www.jeloopbaan.be of riky.debievre@acv-csc.be

Maak je liever een persoonlijke afspraak om je eigen zoektocht naar werk te bespreken?
Dan kan dit tijdens de sessies of door een mailtje te sturen naar Riky De Bievre – ACV Bijblijfwerking - riky.debievre@acv-csc.be
Infoavond Politie

Werken bij de politie iets voor jou?

Werken bij de politie iets voor jou? 20 en 25 juni
Heb je interesse om bij de politie te gaan werken? Tijdens deze avond krijg je heel wat info over werken bij de politie en nuttige tips over de selectieproeven. En goed voorbereid zijn is zeker nodig. Want maar 1 op 10 kandidaten slaagt.
Ben je na deze avond zeker dat je er voor wil gaan? Dan kan je je inschrijven voor onze oefendag op 25/06. Let op! Je kan enkel inschrijven voor de oefendag als je naar de info-avond bent geweest.
Gratis voor leden en niet-leden!
Meer info en inschrijven via www.jeloopbaan.be of riky.debievre@acv-csc.be
afbeelding open

Wijziging openingsuren dienstencentrum Aarschot

Opgelet! Voortaan zal het dienstencentrum in Aarschot gesloten zijn op maandag. We helpen je graag verder in een van onze andere dienstencentra. Een overzicht van de nieuwe openingsuren voor Aarschot en de adressen van de andere dienstencentra vind je hier. (pdf)

Belangrijke wijzigingen bij gebruik stempelkaarten!

Opgelet!  belangrijke wijzigingen in verband met de stempelkaarten
Vanaf 1 januari 2016 wordt de oranje kaart C3 maxi vervangen door de gele kaart: C3D.
De oranje C3D-mini wordt vervangen door de blauwe C3A.
Voor de stempelkaarten C3A en C3C: controleer de datum aan de binnenzijde onderaan links. Enkel kaarten met vermelding 01.04.2014 zijn nog geldig.
Voor de stempelkaart C3-SWT: controleer de datum onderaan links aan de binnenkant van je stempelkaart: enkel 01.01.2015 is nog geldig.

Regionieuws 2016 ACV-nieuws uit jouw regio!

SID IN BRABANTHAL
JAN 7

ACV informeert jongeren

Naar jaarlijkse gewoonte heeft ACV Enter ook dit jaar een stand op de SID IN (studie informatiedagen). Tijdens de beurs maken leerlingen, ouders en andere geïnteresseerden kennis met het studie- en beroepsaanbod na het secundair onderwijs. ACV informeert de jongeren over de voorwaarden en regels van werken tijdens je studies. Nog tot en met zaterdag in de Brabanthal!
winteractie markt Kessel-Lo
JAN 7

Actie tegen 'zure' regeringsbeleid

Het ACV maakte een berekeningstool die op basis van de Vlaamse en federale regeringsmaatregelen - zowel de positieve als de negatieve - de winst of het verlies per jaar berekent op basis van jouw persoonlijke situatie. ACV Leuven trok naar de markten in Kessel-Lo en Haacht om de tool bekend te maken. Er werden zure snoepjes uitgedeeld als symbol voor de zure maatregelen van de huidige regering. Wil je ook weten hoeveel het regeringsbeleid jou kost? Bereken het hier.
ACV GO actie bij AB Inbev
DEC 7

ACV GO actie bij AB Inbev

Met hotdogs en soep trok ACV Leuven richting AB Inbev om er promotie te maken voor het nieuwe ACV GO lidmaatschap . Dat is er speciaal voor werknemers tot 25 jaar. Je betaalt slechts 10 euro per maand - of 33 cent per dag- tijdens je eerste jaar lidmaatschap. Ontdek er alles over op www.acv-go.be en geef je carrière een vliegende start!
Actie gemeenteraad Herent
NOV 11

Actie voor behoud sociaal beleid

Samen met ACOD en Bewegingspunt Herent heeft ACV actie gevoerd bij de start van de gemeenteraad in Herent. De drie organisaties maken zich zorgen over het sociale beleid van de gemeente nu er heel wat besparingsmaatregelen worden aangekondigd. Meer info.
manifestatie oktober
OKT 8

7/10 - Nationale manifestatie

Op 7 oktober trokken 100 000 manifestanten door de hoofdstad. Aanleiding is het 1-jarig bestaan van de regering Michel . Een jaar van onverteerbare maatregelen die zwaar op de maag liggen van werknemers, gepensioneerden, jongeren en al wie aangewezen is op een uitkering! Uiteraard nam ook ACV Leuven deel aan de manifestatie. Hier vind je een fotoverslag.
 

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
ACV-Persbericht
Het Nationaal Bestuur van het ACV verklaart zich solidair met de werknemers van het spoor. Een draconische inkrimping van de overheidsdotatie voor de NMBS kan onmogelijk leiden tot beter openbaar vervoer. Het zal leiden tot veel minder dienstverlening aan de treinreiziger. Dit voorstellen als een moderniseringsplan is absurd. Besparingen en herstructureringen kunnen slechts mits ze tot stand komen in volle respect voor het sociale overleg en voor de arbeidsvoorwaarden van de betrokken werknemers. Het ACV roept de regering op om deze afbraakpolitiek te stoppen. 
  Lees meer
  ACV-Persbericht
   Het ACV wil bij de sociale verkiezingen stemrecht voor uitzendkrachten die langer dan drie maand bij een gebruiker aan het werk zijn. Bij nagenoeg alle politici werd het ACV-voorstel zeer positief onthaald. Maar uiteindelijk begroef MR en in de nasleep Open VLD alsnog het voorstel. Dat dit ACV-voorstel het niet haalde is onbegrijpelijk. Het is niet rechtvaardig om uitzendkrachten als onmondige tweederangs werknemers te beschouwen die niets mogen te zeggen hebben over hun loon en arbeidsvoorwaarden die bepaald worden door de gebruikende onderneming. Te meer omdat werknemers die in een onderneming drie maanden werken met een contract van bepaalde duur wél stemrecht hebben. 
   Lees meer
   ACV-Persbericht
   In 2016 is de loonkloof tussen België en zijn buurlanden weggewerkt. België zal zelfs een loonvoorsprong hebben ten opzichte van zijn belangrijkste handelspartners. Tegen eind 2016 voorspelt de CRB een positieve loonkloof van 0.3% voor België. Deze cijfers sterken het ACV in zijn overtuiging dat een indexsprong nutteloos was. Het ACV wil nu ook opnieuw een debat op gang brengen over alle componenten van de concurrentiepositie. Deze is immers van veel meer afhankelijk dan enkel de loonontwikkeling.
    Lees meer
    ACV-Persbericht
    Het Franse voorzitterschap heeft een huzarenstuk gerealiseerd. Maar voor het klimaat zal het niet genoeg zijn. De transitie naar een koolstofarme en veilige toekomst met 100% hernieuwbare energie is reeds gestart met progressieve bedrijven, bezorgde burgers en vele organisaties aan het roer. De beleidsverantwoordelijken van 195 landen hebben echter een historische kans gemist om vanuit het beleid de leiding te nemen over deze transitie. Er blijft te veel vrijheid blijheid, er wordt te weinig geld vrijgemaakt en over mensenrechten of rechtvaardige transitie wordt niet eens meer gesproken.
     Lees meer
     Meer nieuws
     Manifestatie 24 mei 2016 - de maat is vol

     De maat is vol – manifestatie 24 mei 2016

     De maat is vol – manifestatie 24 mei 2016.
     klik hier voor het pamflet met alle praktische informatie over de manifestatie en uitleg over het antisociaal regeringsbeleid.
     Alle praktische richtlijnen i.v.m. opstapplaatsen stations, verzamelpunt op kruispunt Adolphe Max-laan en Kruidtuinlaan enz kan je in deze pdf vinden.

     Extra sluitingsdagen mei 2016

     In mei zijn er enkele extra sluitingsdagen : 5-6-en 16 mei. Klik hier voor mee informatie (pdf).
     logo openingsuren

     ACV is er voor jou!

     Klik hier voor adressen en openingsuren van onze dienstencentra!
     Telefonisch zijn we bereikbaar op:

     078-15 15 99

     Avondopening voor werkenden

     Avondzitdag: enkel voor werkenden!

     Tijdens de avondzitdag (dinsdag van 14.30u. tot 18.30u.) zijn onze dienstencentra speciaal geopend voor tewerkgestelden of leden in opleiding. Ben je niet aan de slag? Dan helpen we je graag verder tijdens onze andere openingsmomenten.
     facebooklogo

     ACV Leuven op Facebook

     Benieuwd naar foto’s van onze acties? Op de hoogte blijven van de activiteiten die ACV Leuven organiseert? Of gewoon interesse in waar we voor staan? Surf dan meteen naar onze facebookpagina en vind ons leuk. Doen!

     Online stempelen: veilig, makkelijk en snel

     Volledig werklozen kunnen op elektronische wijze via socialsecurity.be hun controlekaart invullen en naar het ACV versturen. Ben jij ACV-lid en volledig werkloos? Vervang je papieren controlekaart door een elektronische. Online stempelen betekent minder verplaatsingen. Bovendien gebeurt de betaling veiliger én sneller. Probeer het! Lees meer...

     Tijd voor een tax shift!

     België is wereldkampioen in het belasten van arbeid maar een slechte leerling in het belasten van andere inkomens. Tijd voor een tax shift! Het ACV pleit voor een vermogensbelasting. Een vermogenswinstbelasting kan een tussenfase zijn. Check de video...

     Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

     Meer nieuws
     ACV 160520 Petitie-actie PWA wordt wijkwerking
     MEI 23

     Petitie: Van PWA naar een succesvolle Wijkwerking

     De regering hervormt het PWA-systeem tot Wijkwerken. De vakbonden willen gaan voor een duurzame en kwaliteitsvolle Wijkwerking. Daarom moeten we het voorstel dat op tafel ligt verbeteren. Teken de online petitie.
     ACV 160520 Petitie-actie Financiele transactie taks
     MEI 20

     Red de financiële transactietaks

     De deelname aan de invoering van de financiële transactietaks maakt deel uit van het regeerakkoord Michel I. Het is een samenwerking met 10 andere Europese landen. Zo'n taks zou België jaarlijks 1,65 miljard euro opleveren. Minister van Financiën Johan van Overtveldt probeert echter met alle mogelijke middelen de invoering van deze taks in België te verijdelen.Teken de petitieom hem en de eerste minister eraan te herinneren zich aan het regeerakkoord te houden. 
     ACV 2016-05-20 Geen nood aan nog meer en nog flexibeler studentenwerk
     MEI 20

     Geen nood aan nog meer en nog flexibeler studentenwerk

     Studentenwerk mag niet verworden tot nog meer goedkope, superflexibele arbeid die reguliere banen verdringt. Net zomin het als oplossing mag gebruikt worden voor alsmaar oplopende studiekosten. Onderwijs moet voor iedere jongere toegankelijk zijn, zonder dat daar baantjes voor nodig zijn. Het opschroeven van de flexibele werkuren voor jobstudent is bovendien niet nodig. 65% van de studenten werkt 25 dagen of minder. Het gemiddelde aantal gewerkte dagen zijn 22 dagen als jobstudent. 
     ACV 2016-05-13 Beter inzetten op automatische toekenning vaderschapsverlof
     “Politici die het echt goed menen met jonge gezinnen zetten beter in op de automatische toekenning van vaderschapsverlof van tien dagen. In plaats van knabbelen aan de 15 weken moederschapsrust waarmee België al ver onder het Europees gemiddelde van 23 weken zit.
     Lees meer
     ACV 2016-05-13 Kankerverwekkende stoffen: too little, too late
     De Europese Commissie stelt voor om voor 11 kankerverwekkende stoffen grenswaarden vast te leggen. Van 2 van de amper 5 stoffen waarvoor nu al bindende Europese normen zijn vastgesteld, wordt de grenswaarde verlaagd. Als de Europese ministerraad en het Europees Parlement met dit voorstel akkoord gaan, heeft Europa dus voor welgeteld 16 kankerverwekkende stoffen dwingende beschermingsnormen vastgesteld. Als het om gevaarlijke producten gaat die de gezondheid van werknemers bedreigen, is er geen sense of urgency. Dan is er 30 jaar nodig om zwakke normen vast te leggen voor een zeer beperkt aantal producten. 
     Lees meer
     Meer nieuws