• Sociaal akkoord: eerste stappen gezet, nog reuzenstappen te...

  Lees meer
   ACV Banner eerste stap gezet
 • Dienstverlening op jouw maat

  Lees meer
  Jonge vrouw-720-220
 • Het winnende verzetsgedicht...

  Lees meer
  ACV Wat krijg jij op je bord
 • ACV-folders en brochures

  Lees meer
  Brochures ACV
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
Blikopenerbeeld

Open je blik op de nieuwe regeerakkoorden

ACV Leuven organiseert tijdens de eerste week van maart een BLIK-opener over tijdkrediet, brugpensioen (SWT) en werkloosheid. Je krijgt er meer info over de concrete gevolgen an de nieuwe maatregelen in het regeerakkoord. We nemen een aantal van die beslissingen onder de loep en zoeken een antwoordop je vragen. De BLIK-opener vindt plaats op 2 maart in Tienen en op 5 maart in Leuven. Meer info vind je hier.
Bezoek buurtwerking 't Lampeke

13/3: Bezoek Buurtwerk ’t Lampeke

ACV Leuven neemt je op vrijdag 13 maart mee naar de buurtwerking ’t Lampeke in Leuven. Afspraak om 18 u. in het buurthuis in de Ridderstraat 147. Na een gezellige maaltijd maken we een korte wandeling door de buurt met aandacht voor de sociale woon- en werkprojecten. We sluiten af met een drankje bij kinderwerking Fabota. Deelnemen kost 6 euro.
Interesse? Inschrijven is verplicht en doe je hier.
Infoavond pensioenen

11/3 - Infoavond pensioenen

Op woensdag 11 maart krijg je in de Gildezaal aan de Hanswijkstraat in Boortmeerbeek meer info over de hervormingen in de pensioenen.Wat is er al gewijzigd en welke veranderingen staan er nog op til? Over welke punten wordt er nog gediscussieerd? Iedereen is welkom om 19.30 u. op dit initiatief van ACV, CM en KWB. Meer info kan je hier aanvragen.
toogpunt maart

18/3 - 't Oogpunt: 'Werken om te leven? Of leven om te werken?'

Het wordt ongetwijfeld een boeiend debat tijdens 't Oogpunt op woendag 18/3. Jan Blommaert, co-auteur van het boek ‘360° werknemer’  en arbeidspsycholoog Hans De Witte, auteur van ‘Werken in Vlaanderen: vermoeiend of plezierig?’ hebben een heel eigen kijk op werknemers, hun jobs en de manier waarop we vandaag met arbeid omgaan.  Sabine Ruys van de ACV vormingsdienst modereert het gesprek. Meer.
Hart boven hard parade

29/3 - De Grote Parade

Meer en meer burgers, gezinnen, verenigingen, jongeren, … beginnen het te voelen. Onder het nieuwe beleid van de Vlaamse en de federale regering wordt het leven duurder en schraler. Niet alleen jobs verdwijnen, zelfs vervangingsinkomens worden geschrapt. Van de lijnbus tot de bibliotheek, van de kinderbijslag tot het recht op studeren: steeds meer gemeenschappelijke voorzieningen staan op de tocht. In welke samenleving wil jij leven? Alleen of met een kleine groep hou je die maatregelen moeilijk tegen. Enkel samen kunnen we aan de bel trekken. Daarom is er De Grote Parade van Hart boven Hard op zondag 29/3. Want er is wel een alternatief! Kom dus zondag 29 maart naar Brussel. Wees erbij! Hier vind je alle praktische info.
 

Regionieuws 2015 ACV-nieuws uit jouw regio!

BLIK-opener Tienen
MRT 3

BLIK-opener in Tienen groot succes

De eerste editie van de BLIK-opener in Tienen was een groot succes. ACV Leuven informeerde er over de nieuwe en gewijzigde maatregelen voor werklozen, mensen in brugpensioen (SWT), tijdkrediet en landingsbaan. Heb je de avond in Tienen gemist? Geen nood! Op donderdagavond 5 maart kan je terecht in het ACV-verbondsgebouw aan de Martelarenlaan 8 i Kessel-Lo voor dezelfde info. Afspraak om 19.30 u.
conresvoorbereiding
JAN 18

Stem op de werkvloer moet luider klinken!

Op 23 en 24 april organiseert ACV een nationaal congres. Afgelopen zaterdag kwamen militanten van ACV Leuven om de nieuwste congresteksten te bespreken. Voor dat zogeheten zeggenschapscongres, ligt de lat hoog: het wordt een groot onderhoud van de visie op sociaal-economische democratie. Meer info vind je hier.
Stakingsactie bij Pauwels
DEC 16

Protest vanop tientallen piketten

Een hongermaal voor werknemers en uitkeringsgerechtigden! Een feestmaal voor werkgevers en vermogenden! De maatregelen die op tafel liggen voor werknemers, werkzoekenden en voor wie recht heeft op een sociale uitkering zijn onaanvaardbaar. Op de nationale stakingsdag weerklonk luid protest vanop tientallen piketten in ons verbond. Sfeerbeelden vind je hier en hier.
Ontmoetingsmoment Martelarenplein
DEC 17

DANK JE WEL!

Een welgemeend DANK JE WEL aan onze vele militanten die in weer en wind het verzet ondersteunden. De stakingsdag werd afgesloten met een gezellig ontmoetingsmoment op het Martelarenplein in Leuven. Bekijk hier de fotopagina.
actie Gasthuisberg
DEC 17

Stakingsactie bij Gasthuisberg

Het gebeurt bijna nooit: een stakingsactie in UZ Gasthuisberg. Maar er zijn voor het personeel dit keer meer dan redenen genoeg om hun protest te tonen. Bekijk het fotoverslag hier.
wijziging openingstijden Haacht

Openingsuren Haacht aangepast

Het dienstencentrum in Haacht zal voortaan tijdens alle schoolvakanties gesloten zijn. Uiteraard helpen we je dan wel graag verder in onze andere dienstcentra. Hier vind je een overzicht.
Avondopening voor werkenden

Avondzitdag: enkel voor werkenden!

Tijdens de avondzitdag (dinsdag van 16.30u. tot 18.30u.) zijn onze dienstencentra speciaal geopend voor tewerkgestelden of leden in opleiding. Ben je niet aan de slag? Dan helpen we je graag verder tijdens onze andere openingsmomenten.
logo openingsuren

ACV is er voor jou!

Klik hier voor adressen en openingsuren van onze dienstencentra!
Telefonisch zijn we bereikbaar op:

078-15 15 99

facebooklogo

ACV Leuven op Facebook

Benieuwd naar foto’s van onze acties? Op de hoogte blijven van de activiteiten die ACV Leuven organiseert? Of gewoon interesse in waar we voor staan? Surf dan meteen naar onze facebookpagina en vind ons leuk. Doen!

Online stempelen: veilig, makkelijk en snel

Volledig werklozen kunnen op elektronische wijze via socialsecurity.be hun controlekaart invullen en naar het ACV versturen. Ben jij ACV-lid en volledig werkloos? Vervang je papieren controlekaart door een elektronische. Online stempelen betekent minder verplaatsingen. Bovendien gebeurt de betaling veiliger én sneller. Probeer het! Lees meer...

Tijd voor een tax shift!

België is wereldkampioen in het belasten van arbeid maar een slechte leerling in het belasten van andere inkomens. Tijd voor een tax shift! Het ACV pleit voor een vermogensbelasting. Een vermogenswinstbelasting kan een tussenfase zijn. Check de video...

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
ACV 150303 Aanpassingen SWT miniatuur
MRT 3

Regering blokkeert bijsturing pestmaatregel SWT

Het overleg heeft geleid tot een nieuw akkoord over beschikbaarheid met de werkgevers. Alle sociale partners, werkgevers en vakbonden,  hebben daarbij één duidelijke boodschap voor de regering: voer dit akkoord, het moeilijke en broos  resultaat van sociaal overleg, volledig en ongewijzigd uit. Voor een regering die maanden liep te kwekken dat ze de hand uitsteekt naar de sociale partners kan dat geen enkel probleem zijn. En als het dat toch zou zijn, dan is er pas een echt probleem. Dan blaast deze regering het sociaal overleg, één van de fundamenten van onze welvaartsstaat, op. Download het ACV-pamflet over de bijsturing van deze pestmaatregel.
ACV 2015-02-27 Regering keurt vandaag waarschijnlijk indexsprong goed
ACV, ABVV en ACLVB vernemen dat de Kern vandaag het wetsontwerp over de indexsprong goed zal keuren (en inmiddels is dat gebeurd). Indexeringen zouden nog kunnen tot maart. Maar vanaf 1 april zou geen enkele indexering van lonen, uitkeringen en pensioenen meer kunnen.  Tot dit 2% heeft opgebracht. Deze indexsprong zou enkel gelden voor de lonen, sociale uitkeringen en pensioenen. En bijvoorbeeld niet voor de huurprijzen. ACV, ABVV en ACLVB dringen bij de regering aan op een zeer snel overleg over deze onrechtvaardige en ondoelmatige beleidskeuze. Bereken wat de indexsprong jou kost met onze indextool.
Lees meer
ACV 2015-02-25 Prioriteit aan sterke eerste pensioenpijler
FEB 25

Prioriteit aan sterke eerste pensioenpijler

Verbijsterd verneemt het ACV dat verzekeringskoepel Assuralia het gewaarborgd rendement op aanvullende pensioenen wil terugschroeven van 3,25 naar 0,4 %. Bepaalde aanvullende pensioenen zouden op die manier tot de helft gereduceerd worden. Naast de geplande indexsprong van de regering - die alle werknemers zal treffen - bedreigt Assuralia op haar beurt de koopkracht van toekomstig gepensioneerden met een aanvullend pensioen. In het pensioendebat de komende maanden zal het versterken van de eerste pensioenpijler dan ook dé prioriteit zijn voor het ACV.
United victims of Benetton
Twee maanden voor de herdenking van 2 jaar Rana Plaza, zijn de slachtoffers van de instorting nog altijd niet vergoed. Benetton is het enige grote internationale merk dat kledij inkocht in Rana Plaza, dat tot nu toe geweigerd heeft een vergoeding te betalen voor de gewonden en de families van de overleden slachtoffers. Na grote internationale druk maakte Benetton bekend dat ze een bijdrage zullen storten in het Fonds dat opgericht werd om de slachtoffers te vergoeden. Ze weigeren echter om het bedrag dat ze zullen storten publiek te maken. De slachtoffers en de consumenten hebben het recht om te weten wat Benetton bijdraagt. Daarom organiseerde de Schone Kleren Campagne aan de Benetton winkel in Brussel een die-in actie. 
Lees meer
ACV 2015-02-13 Indexsprong
De Tijd bericht dat de federale regering bij haar voornemen blijft om een indexsprong op te leggen aan werknemers, ambtenaren en gerechtigden op sociale uitkeringen. Huurprijzen zouden wel nog geïndexeerd mogen worden. Net zoals energieprijzen, verzekeringspolissen. Aan zelfstandigen, vrije beroepen, dividenden wordt evenmin een inspanning gevraagd.Met minder koopkracht moeten werknemers dus duurdere huur en diensten betalen. Onbegrijpelijk en totaal onrechtvaardig. Dat is de keuze die deze regering maakt. De harde hand voor werknemers en sociale uitkeringen. De gulle hand voor de andere inkomens.
Lees meer
Meer nieuws