• Gebruik de berekeningstool

  Lees meer
  ACV-tool: bereken wat het regeringsbeleid je jaarlijks kost
 • Sociale verkiezingen

  Lees meer
  ACV SV 2016 Sta jij als 1 man voor je collega's
 • Geef je carrière een vliegende start met ACV GO

  Lees meer
  ACV GO jongerenlidmaatschap
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
afbeelding infosessie WZW

27/11: Infosessie voor werkzoekenden

Ben je werkzoekend? Dan heb je zeker ook al opgemerkt dat de nieuwe regelgeving rond werkloosheid niet eenvoudig is. De vele regeltjes en aanpassingen maken het dan ook bijzonder moeilijk om door de bomen het bos te blijven zien. Het nieuwe ACV-project 'Verder kijken' helpt je hier graag bij. Op 27/11 kan je bij ACV Leuven terecht voor een infosessie. Meer info.
Winterwelkom afbeelding

Winters ontmoetingsmoment

Heb je vragen, opmerkingen, ideeën over je werk, je loon of je arbeidsregime? Loop dan zeker eens langs op het Winterwelkom in een dienstencentra bij jou in de buurt. Je wordt getrakteerd op een hapje, tapje, een gezellige babbel en antwoorden op je eventuele vragen! Breng ook je formulier voor je eindejaarspremie mee! We verwachten je op 1/12 in Diest, op 8/12 in Leuven en Aarschot en op 15/12 in Tienen en in Haacht. Telkens tussen 15 en 19 u. Meer.

Infoavonden over arbeidsvoorwaarden

Is je loon wel correct? Heb je recht op tijdskrediet? En wat met maaltijdcheques? Hoeveel dagen klein verlet krijg je als je kinderen trouwen? Wanneer kan je met brugpensioen en wat betekent dat eigenlijk concreet? Zit jij ook met vragen over je arbeidsvoorwaarden? Mis dan zeker de infoavonden van ACV Leuven niet.  Alle werknemers uit de privé-sector zijn welkom op 1 of meerdere van deze infomomenten rond arbeid en zorg.
Schrijf je hier in voor de avond(en) die je niet wil missen. Vermeld je naam, adres en telefoonnummer en de data, thema en locatie van de avond(en) waaraan je deelneemt. Meer info vind je hier.

Regionieuws 2015 ACV-nieuws uit jouw regio!

Actie gemeenteraad Herent
NOV 11

Actie voor behoud sociaal beleid

Samen met ACOD en Bewegingspunt Herent heeft ACV actie gevoerd bij de start van de gemeenteraad in Herent. De drie organisaties maken zich zorgen over het sociale beleid van de gemeente nu er heel wat besparingsmaatregelen worden aangekondigd. Meer info.
manifestatie oktober
OKT 8

7/10 - Nationale manifestatie

Op 7 oktober trokken 100 000 manifestanten door de hoofdstad. Aanleiding is het 1-jarig bestaan van de regering Michel . Een jaar van onverteerbare maatregelen die zwaar op de maag liggen van werknemers, gepensioneerden, jongeren en al wie aangewezen is op een uitkering! Uiteraard nam ook ACV Leuven deel aan de manifestatie. Hier vind je een fotoverslag.
 
pamfletactie
OKT 9

Petitie tegen besparingsplan

Zou u uw facturen nog kunnen terugbetalen én u nog extraatjes kunnen veroorloven als je inkomen met 20% zou verminderen? Dat is wat Minister Galant van de Belgische Spoorwegen verwacht. 160.000 extra zitplaatsen, dringende vernieuwing van de infrastructuur en veiligheidspoortjes in 80% van de stations. En dat allemaal terwijl de Spoorwegen 3 miljard besparingen krijgen opgelegd. Samen met het personeel worden de reizigers de grootste slachtoffers van die besparing. Daarom roept ACV Transcom op de petitie te tekenen op http://redonzetrein.be
 
actie opening academiejaar
SEP 21

Actie bij opening academiejaar

Bij de academische opening van de Leuvense universiteit presenteerde de vakbonden een symbolische rekening aan de Vlaamse regering. Reden daarvoor zijn de aanhoudende en desastreuze besparingen bij universiteiten en hogescholen. Lees hier het volledige persbericht.
Red de poetsdiensten Leuven
SEP 4

Geen commercialisering in de zorg

Vandaag voert ACV Voeding en Diensten een ludieke actie in Leuven. Samen met het personeel van Landelijke Thuiszorg en Familiehulp werd in een pop-up winkel op de Bondgenotenlaan een aantal zorgbehoevenden te kijk én te koop zetten. En dat allemaal aan nooit geziene dumpingprijzen! ACV verzet zich met die actie tegen het inzetten van dienstencheque-ondernemingen bij zorgbehoevenden.
sluitingsdagen december afbeelding

Sluitingsdagen in december

Tijdens de eindejaarsperiode zijn de dienstencentra én onze kantoren gesloten op:
donderdag 24/12
vrijdag 25/11
donderdag 31/12
vrijdag 1/1/2016

Op dinsdag 22/12 en dinsdag 29/12 is er geen avondzitdag en is het dienstencentrum open tot 16.30 u.
logo openingsuren

ACV is er voor jou!

Klik hier voor adressen en openingsuren van onze dienstencentra!
Telefonisch zijn we bereikbaar op:

078-15 15 99

Avondopening voor werkenden

Avondzitdag: enkel voor werkenden!

Tijdens de avondzitdag (dinsdag van 14.30u. tot 18.30u.) zijn onze dienstencentra speciaal geopend voor tewerkgestelden of leden in opleiding. Ben je niet aan de slag? Dan helpen we je graag verder tijdens onze andere openingsmomenten.
wijziging openingstijden Haacht

Openingsuren Haacht aangepast

Het dienstencentrum in Haacht zal voortaan tijdens alle schoolvakanties gesloten zijn. Uiteraard helpen we je dan wel graag verder in onze andere dienstcentra. Hier vind je een overzicht.
facebooklogo

ACV Leuven op Facebook

Benieuwd naar foto’s van onze acties? Op de hoogte blijven van de activiteiten die ACV Leuven organiseert? Of gewoon interesse in waar we voor staan? Surf dan meteen naar onze facebookpagina en vind ons leuk. Doen!

Online stempelen: veilig, makkelijk en snel

Volledig werklozen kunnen op elektronische wijze via socialsecurity.be hun controlekaart invullen en naar het ACV versturen. Ben jij ACV-lid en volledig werkloos? Vervang je papieren controlekaart door een elektronische. Online stempelen betekent minder verplaatsingen. Bovendien gebeurt de betaling veiliger én sneller. Probeer het! Lees meer...

Tijd voor een tax shift!

België is wereldkampioen in het belasten van arbeid maar een slechte leerling in het belasten van andere inkomens. Tijd voor een tax shift! Het ACV pleit voor een vermogensbelasting. Een vermogenswinstbelasting kan een tussenfase zijn. Check de video...

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
Online actie voor Cambodjaanse kledingarbeidsters
Het nieuwe wettelijke minimumloon voor Cambodjaanse kledingarbeiders, 140$ (130€) per maand, is niet genoeg om van rond te komen. De Cambodjaanse vakbondscoalitie eist 177$ (164€) en roept op tot nationale en internationale actie, met een dringende vraag aan de kledingmerken. Je steunt hiermee C.CAWDU, partner van Wereldsolidariteit en ACV. Doe mee!
Lees meer
151113 Pray for Paris
In Parijs vonden in de nacht van 13 op 14 november op 7 plaatsen aanslagen plaats. De beschrijvingen zijn afschuwelijk en schrikwekkend. De aanslagen maakten minstens 140 dodelijke slachtoffers, onschuldige slachtoffers. Hoe geschokt we ook zijn, zwijgen is vandaag voor niemand een optie. Alleen de grootste afstandname van zulke laffe terroristische daden is gepast. Laten we ons leiden door angst, dan geven we ons gewonnen. Angst leidt tot egoïsme en haat en in zo'n samenleving willen we niet leven. Het is nodig dat de hele wereld, landen en organisaties, eensluidend dit geweld krachtig veroordelen en hun blijvend geloof in democratische en menselijke waarden bevestigen. Want alleen zo en alleen samen houden we de dictatuur van de angst buiten. 
Lees meer
Qatar WK 2022 fotograaf - Kasper Goethals
Honderdduizenden arbeidsmigranten uit onder meer Nepal en India worden uitgebuit in Qatar. Zij staan in voor de bouw van de vele WK-stadions en infrastructuur. Qatar organiseert immers het WK 2022. Vakbonden, ACV incluis, hebben al meermaals geprotesteerd tegen de mensonwaardige omstandigheden van de bouwvakkers. Deze week raakte bekend dat de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) de arbeidsomstandigheden gaat onderzoeken. Bij een voor de VN-organisatie ongebruikelijke stemming besliste een meerderheid om een missie naar Qatar te sturen, zo meldt ondervoorzitter Luc Cortebeeck.
Lees meer
151009 Red onze treinen
Rond 11 november trekken duizenden vrijwilligers de straat op voor de 11.11.11-campagne. Dit jaar supporteren de 11.11.11 vrijwilligers voor 'Sociale Bescherming Voor Iedereen'. ACV is één van de trekkers van deze campagne. Bezoek de campagnesite en bekijk de video.
Lees meer
Educatief verlof
Met haar aanval op het betaald educatief verlof toont de N-VA nogmaals een totaal gebrek aan respect voor het sociaal overleg. Dankzij het betaald educatief verlof kunnen 50.000 Vlamingen een opleiding volgen. Dit recht verder inperken komt neer op een zoveelste pestmaatregel voor werknemers, en veegt de voeten aan het zonet gesloten Banenpact. 
Lees meer
Meer nieuws