• Bereken wat het regeringsbeleid je jaarlijks kost

  ACV-tool: bereken wat het regeringsbeleid je jaarlijks kost
 • Onze alternatieven voor een antisociaal regeringsbeleid

  Lees meer
  ACV Manifestatie 7 oktober 2015 Voor meer evenwicht en rechtvaardigheid
 • Sociale verkiezingen 2016

  Lees meer
  ACV Banner sociale verkiezingen 720
 • Doe mee!

  Lees meer
  Petitie Neen aan de indexsprong
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
manifestatie oktober

7/10 - Nationale manifestatie

Op 7 oktober is de regering Michel een jaar aan de macht. Een jaar van onverteerbare maatregelen voor werknemers, voor gepensioneerden, voor wie aangewezen is op een uitkering en voor jongeren die de toekomst van het land zijn. Na 1 jaar liggen de vele besparingen zwaar op onze maag! De werkgevers en de financiële lobby’s zitten in een zetel terwijl de gewone werkmens het moet stellen met kruimels. En de regering blijft foute keuzes maken. Kijk maar naar de taks-shift!Het verzet gaat dan ook voort en op 7/10 trekken we massaal naar Brussel! We maken duidelijk dat er wel degelijk alternatieven zijn. Alternatieven die steunen op een rechtvaardig maatschappijmodel, met rechtvaardige fiscaliteit, kwaliteitsvolle openbare diensten en stevige sociale bescherming.Ga mee in verzet en doe mee op 7/10!

De vervoersregeling en praktische info voor de manifestatie vind je HIER.

Inschrijven kan HIER. Vermeld zeker je : naam en voornaam, e-mail, naam van de werkgever, bus of trein en opstapplaats en rekeningnummer
 
toogpunt afbeelding

24/10 't Oogpunt Pensioenen

De regering verhoogt de pensioenleeftijd tot 66 jaar in 2025 en tot 67 jaar in 2030. Brugpensioen en vervroegd pensioen worden verder verstrengd. Iedereen moet langer aan de slag... Kim De Witte, docent aan de Leergang Pensioenrecht aan de KULeuven en pensioenspecialist van de PVDA en Sonja Becq, kamerlid en expert ter zake bij CD&V brengen hun kijk op de ontwikkelingen op vlak van pensioenen en de gevolgen daarvan. Nadien is het tijd voor vragen en discussie met het publiek. Meer info vind je hier.
afbeelding leesgroep

ACV leesgroep: nieuw boek op de plank

Ook zin om eens écht door te bomen over wat je leest? Dat kan in de leesgroep van ACV Leuven. Volgende boek op de agenda is ‘No Time’ van Naomi Klein. Meer info vind je hier.  

Regionieuws 2015 ACV-nieuws uit jouw regio!

actie opening academiejaar
SEP 21

Actie bij opening academiejaar

Bij de academische opening van de Leuvense universiteit presenteerde de vakbonden een symbolische rekening aan de Vlaamse regering. Reden daarvoor zijn de aanhoudende en desastreuze besparingen bij universiteiten en hogescholen. Lees hier het volledige persbericht.
Red de poetsdiensten Leuven
SEP 4

Geen commercialisering in de zorg

Vandaag voert ACV Voeding en Diensten een ludieke actie in Leuven. Samen met het personeel van Landelijke Thuiszorg en Familiehulp werd in een pop-up winkel op de Bondgenotenlaan een aantal zorgbehoevenden te kijk én te koop zetten. En dat allemaal aan nooit geziene dumpingprijzen! ACV verzet zich met die actie tegen het inzetten van dienstencheque-ondernemingen bij zorgbehoevenden.
afbeelding sociale dumping
JUN 24

Gelijk loon voor gelijk werk op dezelfde werkplek!

Tijdens een manifestatie op het Luxemburgplein in Brussel vandaag eist het ACV  samen met de andere vakbonden concrete initiatieven om de strijd tegen sociale dumping op te voeren.
Misbruik van de detacheringsregels waarbij werknemers uitgestuurd worden naar andere landen om er te werkenaan hongerlonen en zonder sociale bescherming, leidt tot dumping of concurrentievervalsing, wat voor enormeproblemen zorgt in meerdere sectoren zoals bijvoorbeeld in de transport- of de bouwsector. Door buitenlandsewerknemers uit te buiten gaan er duizenden jobs verloren. Sociale dumping is onmenselijk voor de uitgebuite werknemers. Het is oneerlijke concurrentie voor werknemersen werkgevers die de regels wel volgen, vormt een bedreiging voor jobs en sectoren, en doet de sociale zekerheideen pak opbrengsten missen.De buitenlandse werknemers zijn onze vijand niet. Van hun ellende wordt misbruik gemaakt. Zij worden uitgebuit,net zoals wij. Zij hebben recht op een deftig loon, net zoals wij.
Fietsen voor rechtvaardige fiscaliteit!
JUN 21

Tax shift is broodnodig!

Het ACV kreeg de tax shift op de agenda. De regering kan niet meer rond de vraag naar fiscaal fatsoen, maar het resultaat is met drie liberale regeringspartijen erg onzeker; Daarom blijft het ACV actie voeren voor een rechtvaardige, herverdelende tax shift van vermogen naar arbeid. Zo ook op de braderij van De Langste Dag in Heverlee. Het ACV wil een doelmatige tax shift, eentje die jobs creëert, die groot genoeg en duurzaam is.
Fair Wear actie JBC
JUN 20

ACV feliciteert JBC met eerlijke kleding

Op zaterdag 20 juni bracht ACV Begijnendijk-Betekom een bezoek aan de JBC-winkel op de Liersesteenweg in Aarschot. De plaatselijke afdeling van de vakbond wil de kledingketen feliciteren met de keuze voor kleding die in eerlijke omstandigheden wordt geproduceerd.Met Schone Kleren wordt kleding bedoeld die geproduceerd wordt in veilige en gezonde werkomstandigheden en waarvoor arbeiders een leefbaar loon krijgen. Bovendien is er vakbondsvrijheid in de fabrieken en controles op de werkomstandigheden.Kledingmerken die daadwerkelijk verandering willen en die ook controles willen toelaten op hun productiesites, laten zich labelen door de Fair Wear Foundation.  Dit jaar trad JBC ook toe tot de Fair Wear Foundation. ACV pleit ervoor dat consumenten, bedrijven en overheden hun kledij bij voorkeur aankopen bij producenten die lid zijn van de Fair Wear Foundation en roept dan ook andere bedrijven op om dit goede voorbeeld te volgen.
uitroepteken sluiting dc

Opgelet! Dienstencentra gesloten op 7/10

Door de nationale vakbondsmanifestatie in Brussel zijn onze dienstencentra gesloten op woensdag 7 oktober!
 
logo openingsuren

ACV is er voor jou!

Klik hier voor adressen en openingsuren van onze dienstencentra!
Telefonisch zijn we bereikbaar op:

078-15 15 99

Avondopening voor werkenden

Avondzitdag: enkel voor werkenden!

Tijdens de avondzitdag (dinsdag van 14.30u. tot 18.30u.) zijn onze dienstencentra speciaal geopend voor tewerkgestelden of leden in opleiding. Ben je niet aan de slag? Dan helpen we je graag verder tijdens onze andere openingsmomenten.
wijziging openingstijden Haacht

Openingsuren Haacht aangepast

Het dienstencentrum in Haacht zal voortaan tijdens alle schoolvakanties gesloten zijn. Uiteraard helpen we je dan wel graag verder in onze andere dienstcentra. Hier vind je een overzicht.
facebooklogo

ACV Leuven op Facebook

Benieuwd naar foto’s van onze acties? Op de hoogte blijven van de activiteiten die ACV Leuven organiseert? Of gewoon interesse in waar we voor staan? Surf dan meteen naar onze facebookpagina en vind ons leuk. Doen!

Online stempelen: veilig, makkelijk en snel

Volledig werklozen kunnen op elektronische wijze via socialsecurity.be hun controlekaart invullen en naar het ACV versturen. Ben jij ACV-lid en volledig werkloos? Vervang je papieren controlekaart door een elektronische. Online stempelen betekent minder verplaatsingen. Bovendien gebeurt de betaling veiliger én sneller. Probeer het! Lees meer...

Tijd voor een tax shift!

België is wereldkampioen in het belasten van arbeid maar een slechte leerling in het belasten van andere inkomens. Tijd voor een tax shift! Het ACV pleit voor een vermogensbelasting. Een vermogenswinstbelasting kan een tussenfase zijn. Check de video...

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
EVV-congres ACV-delegatie
SEP 29

Het EVV-congres: de gemeenschappelijke strijd van de Europese werknemers

Het 13e congres van het EVV vindt dit jaar plaats in Parijs. Het ACV is van de partij met een flinke delegatie. Volg de verslaggeving in woord en beeld via acv-online.be
Manif 7-10-15 ACV-pamflet Jongeren in verzet
SEP 29

7 oktober nationale manifestatie: jongeren in verzet

1 jaar Michel en Bourgeois: niets te vieren. Verhoging inschrijvingsgeld hogeschool, hervorming kinderbijslag, duurder openbaar vervoer, beperking recht op inschakelingsuitkering, kortingsbeleid werkgevers en bovenal: géén jobgaranties. Spreek af met vrienden en zak gezellig mee af naar Brussel op 7 oktober. Er wordt vervoer ingelegd vanuit de ACV-Verbonden.
ACV-Persbericht
28 september was er de tweede septemberverklaring van minister-president Bourgeois. Het ACV blijft met die septemberverklaring zwaar op zijn honger zitten. “De minister-president haalt veel mooie woorden boven, maar mist zijn kans om het beleid bij te sturen in sociale richting” stelt nationaal secretaris Ann Vermorgen vast. 
  Lees meer
  Manif 7-10-15 Banner- datum
  SEP 28

  Betalen van wieg tot graf en vier andere vaststellingen na één jaar Bourgeois I

  Naar aanleiding van de nakende septemberverklaring maken de drie vakbonden samen de balans op van het eerste jaar van Bourgeois I. ACV, ABVV en ACLVB doen dat in vijf vaststellingen.
  2015-09-24 Stop slavenhandel Mauritaanse vrouwen-ITUC
  SEP 24

  Teken de brief: Stop de slavenhandel van Mauritaanse vrouwen

  Vakbonden en Wereldsolidariteit voeren de strijd aan tegen dwangarbeid van Mauritaanse vrouwen in Saoedi-Arabië. Mauritaanse vrouwen worden via werkbureaus met valse belofte naar Saoedi-Arabië gelokt. Eens ze daar aankomen, worden ze uitgebuit en gevangen genomen. 
  Meer nieuws