• 23 en 24 april: zeggenschapscongres ACV

  Lees meer
  ACV Banner algemeen congres
 • Doe mee!

  Lees meer
  Petitie Neen aan de indexsprong
 • Dienstverlening op jouw maat

  Het ACV bij jou in de buurt: de dienstencentra. Of lekker vanuit je luie stoel: e-services.

  Lees meer
  Jonge vrouw-720-220
 • ACV-folders en brochures

  Lees meer
  Brochures ACV
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
27 april: infoavond tijdkrediet en SWT

27/4 - infoavond tijdkrediet en SWT

De regels rond tijdkrediet en SWT (brugpensioen) worden door de nieuwe regering drastisch hervormd. Maar wat houden de hervormingen precies in? En welke gevolgen hebben ze? Op deze infoavond op 27 april in Tielt-Winge worden de concrete gevolgen voor werknemers onder de loep genomen. Afspraak om 20 u. in de St.-Jorisschool aan de Tiensesteenweg 4. Bekijk hier de uitnodiging.
Cartoon graaf een gat

Graaf een gat, win een vat!

Vanaf 1 april (en dat is géén grap) kan je in het ACV Verbond Leuven op zoek naar een vat. De zoektocht is een initiatief van Enter, de jongerenwerking van ACV. Als je deelneemt, krijg je vragen over je rechten en plichten als jobstudent. Aan de antwoorden zijn tips gekoppeld die je naar de vindplaats van het vat leiden. Alle info vind je hier. Vooraf inschrijven is nodig en kan hier. Haal je schop dus maar boven!
Militanten vangen vette vis

ACV lacht er niet mee

Op woensdag 1 april voerde ACV Leuven een ludieke ‘visactie’ aan de Vaartkom. Met deze actie toonden de militanten aan dat de regering ook de‘vette vissen’ moet vangen en niet alleen de werknemers moet viseren met haar besparingsbeleid. Na de visactie trokken de militanten door de stad naar de FOD Financiën waar ze een bokaal met zure vissen zullen overhandigden.Al zes maanden lang verarmt de regering werknemers en wie van een uitkering leeft. De regeringsmaatregelen treffen alleen de kleine vissen, terwijl er wie rijk en vermogend is, als een vis in het water leeft. ACV kan er echt niet meer mee lachen. Niet alleen de werknemer moet opdraaien voor de crisis! Al onze eisen lees je in dit pamfletje. Bekijk het verslag op het VTM-journaal, het actiefilmpje en de fotopagina.    

Regionieuws 2015 ACV-nieuws uit jouw regio!

Visactie 1 april
APR 1

We lachen er niet mee!

1 april vandaag, maar ACV Leuven lacht er nietmee! Al zes maanden lang worden alleen de kleine vissen getroffen door de regeringsmaatregelen. En dat terwijl de grote vissen ongemoeid gelaten worden. ACV Leuven lacht er niet meer mee en maakte dat duidelijk tijdens de 'vang een vette vis'-actie in Leuven! Bekijk hier de fotopagina.
actie 11 maart Muntplein Brussel
MRT 11

ACV Leuven zegt neen tegen regeringsbeleid!

Op het Brusselse Muntplein kwamen ongeveer 8.000 leden van de drie grote vakbonden bijeen om een duidelijke neen te laten horen tegen het regeringsbeleid. De bijeenkomst van het gemeenschappelijk vakbondsfront was bedoeld om de druk op de regering op te voeren. De bonden willen hun eisen kracht bijzetten om een taxshift door te voeren en protesteren tegen de indexsprong, besparingen in de overheidssector, afbouw van de sociale zekerheid, blinde bezuinigingen en vooral ook tegen de beschikbaarheid van oudere werklozen en bruggepensioneerden. Uiteraard was ook ACV Leuven met een grote delegatie aanwezig. Bekijk hier de foto's.
SWT-actie AB-Inbev
MRT 6

Bruggepensioneerden AB-Inbev zijn bezorgd

Op vrijdag 6 maart actie voerde ACV samen met ABVV actie aan de hoofdzetel van AB-Inbev rond de uitvoering van het akkoord van de sociale partners over de beschikbaarheid SWT-ers en oudere werklozen. Recente SWT-ers (bruggepensioneerden) van AB-Inbev deelde er samen met militanten van ACV en ABVV pamfletten uit aan de hoofdzetel AB-Inbev. SWT is een contract tussen werkgever, werknemer en overheid en ook die laatste partij moet afspraken nakomen. Het pamfletje dat de mogelijke contactbreukdoor de overheid aanklaagt, vind je hier (pdf). 
BLIK-opener Tienen
MRT 6

BLIK-openers zijn groot succes

De BLIK-openers in Tienen en Leuven waren een groot succes. ACV Leuven informeerde er over de nieuwe en gewijzigde maatregelen voor werklozen, mensen in brugpensioen (SWT), tijdkrediet en landingsbanen. Met 80 aanwezigen in Tienen en 140 in Leuven is het duidelijk dat mensen zich ernstige zorgen maken over wat de regering hen voorschotelt. ACV Leuven organiseert ook in de toekomst nog infomomenten rond de thema's. Hou deze website in het oog voor de praktische info.
conresvoorbereiding
JAN 18

Stem op de werkvloer moet luider klinken!

Op 23 en 24 april organiseert ACV een nationaal congres. Afgelopen zaterdag kwamen militanten van ACV Leuven om de nieuwste congresteksten te bespreken. Voor dat zogeheten zeggenschapscongres, ligt de lat hoog: het wordt een groot onderhoud van de visie op sociaal-economische democratie. Meer info vind je hier.
afbeelding sluitingsdagen mei

Sluitingsdagen in mei

Opgelet! De ACV-dienstencentra zijn in mei een aantal dagen gesloten. Het volledige overzichtje van de sluitingsmomenten vind je hier.(pdf)
logo openingsuren

ACV is er voor jou!

Klik hier voor adressen en openingsuren van onze dienstencentra!
Telefonisch zijn we bereikbaar op:

078-15 15 99

Avondopening voor werkenden

Avondzitdag: enkel voor werkenden!

Tijdens de avondzitdag (dinsdag van 16.30u. tot 18.30u.) zijn onze dienstencentra speciaal geopend voor tewerkgestelden of leden in opleiding. Ben je niet aan de slag? Dan helpen we je graag verder tijdens onze andere openingsmomenten.
wijziging openingstijden Haacht

Openingsuren Haacht aangepast

Het dienstencentrum in Haacht zal voortaan tijdens alle schoolvakanties gesloten zijn. Uiteraard helpen we je dan wel graag verder in onze andere dienstcentra. Hier vind je een overzicht.
facebooklogo

ACV Leuven op Facebook

Benieuwd naar foto’s van onze acties? Op de hoogte blijven van de activiteiten die ACV Leuven organiseert? Of gewoon interesse in waar we voor staan? Surf dan meteen naar onze facebookpagina en vind ons leuk. Doen!

Online stempelen: veilig, makkelijk en snel

Volledig werklozen kunnen op elektronische wijze via socialsecurity.be hun controlekaart invullen en naar het ACV versturen. Ben jij ACV-lid en volledig werkloos? Vervang je papieren controlekaart door een elektronische. Online stempelen betekent minder verplaatsingen. Bovendien gebeurt de betaling veiliger én sneller. Probeer het! Lees meer...

Tijd voor een tax shift!

België is wereldkampioen in het belasten van arbeid maar een slechte leerling in het belasten van andere inkomens. Tijd voor een tax shift! Het ACV pleit voor een vermogensbelasting. Een vermogenswinstbelasting kan een tussenfase zijn. Check de video...

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
2015-04-02 Pensioen op 67
Doof voor de duizenden manifestanten die de voorbije dagen hun ongenoegen uitten, is de regering van plan vrijdag het optrekken van de pensioenleeftijd in een eerste lezing goed te keuren. Zo zal de pensioenleeftijd in 2025 66 jaar bedragen en in 2030 67 jaar.  Het verhogen van de pensioenleeftijd komt bovenop de andere - al even asociale - maatregelen als de indexsprong en de afschaffing van de pensioenbonus en de diplomabonificatie.
Lees meer
2015-04-02 Nieuwe aanslag op loon van jongeren
Uit De Tijd verneemt ACV dat N-VA en Open VLD de begrotingscontrole misbruiken om de minimumlonen van jongeren beneden de 21 jaar te verlagen. Dit terwijl de sociale partners de discriminatie van jongeren van 18 tot 21 jaar inzake minimumlonen (de zgn. jeugdlonen) nog maar net, op 1 januari 2015, ongedaan hebben gemaakt met een cao van de Nationale Arbeidsraad.Het ACV laat niet toe dat opnieuw lagere minimumlonen voor jonge werknemers worden ingevoerd. Want dit is een zoveelste aanslag op het inkomen van jongeren, na de indexsprong die ze voor hun volledige loopbaan meesleuren.
Lees meer
2014-11-04 Schone Kleren - JBC
Vanaf 1 april 2015 is JBC officieel lid van de Fair Wear Foundation, een organisatie die productiefabrieken controleert en kledingbedrijven begeleidt in hun proces naar schonere kleren. Na Bel&Bo is JBC het tweede grote Belgische kledingbedrijf dat die stap zet in enkele maanden tijd. Goed nieuws voor consumenten in België én voor de kledingarbeid(st)ers in de productielanden.
Lees meer
2015-03-31 Graaf een gat en win een vat - cartoon
Meer en meer studenten werken als jobstudent om een centje bij te verdienen. Om alle jobstudenten goed te informeren organiseert ACV Enter de 5e editie van de zoektocht ‘Graaf een gat, win een vat’. Op 1 april start de zoektocht naar 35 begraven biervaten in Vlaanderen. En leren jobstudenten tegelijkertijd meer over de regels rond studentenarbeid.
Lees meer
Wereldsolidariteit Sociale bescherming on tour in 2015
Meer dan 5 miljard mensen zijn niet beschermd tegen risico’s als ziekte, werkloosheid of arbeidsongevallen en komen in levensgrote problemen bij de minste tegenslag. Wat betekent dit concreet in het leven van die mensen? En wat gebeurt er in Afrika, Azië en Latijns-Amerika om dit aan te pakken? Dit kom je te weten op de tour 'sociale bescherming' begin mei. Een initiatief van ACV, CM en Wereldsolidariteit.
Lees meer
Meer nieuws