• ACV Manifestatie 7 oktober 2015 Voor meer evenwicht en rechtvaardigheid
 • Sociale verkiezingen 2016

  Lees meer
  ACV Banner sociale verkiezingen 720
 • Doe mee!

  Lees meer
  Petitie Neen aan de indexsprong
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Regionieuws 2015 ACV-nieuws uit jouw regio!

afbeelding sociale dumping
JUN 24

Gelijk loon voor gelijk werk op dezelfde werkplek!

Tijdens een manifestatie op het Luxemburgplein in Brussel vandaag eist het ACV  samen met de andere vakbonden concrete initiatieven om de strijd tegen sociale dumping op te voeren.
Misbruik van de detacheringsregels waarbij werknemers uitgestuurd worden naar andere landen om er te werkenaan hongerlonen en zonder sociale bescherming, leidt tot dumping of concurrentievervalsing, wat voor enormeproblemen zorgt in meerdere sectoren zoals bijvoorbeeld in de transport- of de bouwsector. Door buitenlandsewerknemers uit te buiten gaan er duizenden jobs verloren. Sociale dumping is onmenselijk voor de uitgebuite werknemers. Het is oneerlijke concurrentie voor werknemersen werkgevers die de regels wel volgen, vormt een bedreiging voor jobs en sectoren, en doet de sociale zekerheideen pak opbrengsten missen.De buitenlandse werknemers zijn onze vijand niet. Van hun ellende wordt misbruik gemaakt. Zij worden uitgebuit,net zoals wij. Zij hebben recht op een deftig loon, net zoals wij.
Fietsen voor rechtvaardige fiscaliteit!
JUN 21

Tax shift is broodnodig!

Het ACV kreeg de tax shift op de agenda. De regering kan niet meer rond de vraag naar fiscaal fatsoen, maar het resultaat is met drie liberale regeringspartijen erg onzeker; Daarom blijft het ACV actie voeren voor een rechtvaardige, herverdelende tax shift van vermogen naar arbeid. Zo ook op de braderij van De Langste Dag in Heverlee. Het ACV wil een doelmatige tax shift, eentje die jobs creëert, die groot genoeg en duurzaam is.
Fair Wear actie JBC
JUN 20

ACV feliciteert JBC met eerlijke kleding

Op zaterdag 20 juni bracht ACV Begijnendijk-Betekom een bezoek aan de JBC-winkel op de Liersesteenweg in Aarschot. De plaatselijke afdeling van de vakbond wil de kledingketen feliciteren met de keuze voor kleding die in eerlijke omstandigheden wordt geproduceerd.Met Schone Kleren wordt kleding bedoeld die geproduceerd wordt in veilige en gezonde werkomstandigheden en waarvoor arbeiders een leefbaar loon krijgen. Bovendien is er vakbondsvrijheid in de fabrieken en controles op de werkomstandigheden.Kledingmerken die daadwerkelijk verandering willen en die ook controles willen toelaten op hun productiesites, laten zich labelen door de Fair Wear Foundation.  Dit jaar trad JBC ook toe tot de Fair Wear Foundation. ACV pleit ervoor dat consumenten, bedrijven en overheden hun kledij bij voorkeur aankopen bij producenten die lid zijn van de Fair Wear Foundation en roept dan ook andere bedrijven op om dit goede voorbeeld te volgen.
stationsactie dag van de schoonmaak
JUN 19

Dank je wel schoonmakers!

Op 19 juni organiseerde ACV Voeding en Diensten voor het achtste jaar op rij de Dag van de Schoonmaak. Met de slogan ‘Ken je deze superheld al?’ vragen ze meer aandacht voor het poetspersoneel en willen ze de 200 000 werknemers in de sector extra in de bloemetjes zetten. Op verschillende plaatsen in België werd actiegevoerd. En ook in Leuven waar de militanten vrijdagochtend flyers en wafeltjes uitdeelden aan de voorbijgangers aan het station.
Pleinmanifestatie Pensioen
JUN 15

ACV Leuven op de bres voor de pensioenen

Op 15 juni trok ook vanuit het verbond Leuven een grote delegatie richting Zuidertoren in Brussel. ACV is namelijk niet te spreken over de langere loopbanen en het optrekken van de pensioenleeftijd naar 67 jaar. De vakbond eist bovendien een minimumpensioen dat een menswaardig leven toelaat én een inhaalbeweging maakt voor de oudste pensioenen. Daarnaast wil ACV zo snel mogelijk de afschaffing van de beschikbaarheidsmaatregelen voor SWT'ers. Andere prioriteit is dat er snel werk gemaakt wordt van de jeugdwerkgelegenheid.
logo openingsuren

ACV is er voor jou!

Klik hier voor adressen en openingsuren van onze dienstencentra!
Telefonisch zijn we bereikbaar op:

078-15 15 99

Avondopening voor werkenden

Avondzitdag: enkel voor werkenden!

Tijdens de avondzitdag (dinsdag van 16.30u. tot 18.30u.) zijn onze dienstencentra speciaal geopend voor tewerkgestelden of leden in opleiding. Ben je niet aan de slag? Dan helpen we je graag verder tijdens onze andere openingsmomenten.
wijziging openingstijden Haacht

Openingsuren Haacht aangepast

Het dienstencentrum in Haacht zal voortaan tijdens alle schoolvakanties gesloten zijn. Uiteraard helpen we je dan wel graag verder in onze andere dienstcentra. Hier vind je een overzicht.
facebooklogo

ACV Leuven op Facebook

Benieuwd naar foto’s van onze acties? Op de hoogte blijven van de activiteiten die ACV Leuven organiseert? Of gewoon interesse in waar we voor staan? Surf dan meteen naar onze facebookpagina en vind ons leuk. Doen!

Online stempelen: veilig, makkelijk en snel

Volledig werklozen kunnen op elektronische wijze via socialsecurity.be hun controlekaart invullen en naar het ACV versturen. Ben jij ACV-lid en volledig werkloos? Vervang je papieren controlekaart door een elektronische. Online stempelen betekent minder verplaatsingen. Bovendien gebeurt de betaling veiliger én sneller. Probeer het! Lees meer...

Tijd voor een tax shift!

België is wereldkampioen in het belasten van arbeid maar een slechte leerling in het belasten van andere inkomens. Tijd voor een tax shift! Het ACV pleit voor een vermogensbelasting. Een vermogenswinstbelasting kan een tussenfase zijn. Check de video...

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
ACV 2015-09-01 Snel oplossing nodig voor fiscale afroming van verhoogd vakantiegeld voor invaliden
Op 1 september verhogen heel wat sociale uitkeringen en pensioenen. Dit in uitvoering van het sociaal akkoord dat het ACV met de werkgevers afsloot. Ook het vakantiegeld voor gepensioneerden en langdurig invaliden werd in dit kader in mei fors verhoogd. Voor een deel van de langdurig invaliden dreigt die verhoging van het vakantiegeld echter volledig fiscaal afgeroomd te worden. Ziekenzorg CM en ACV willen hiervoor snel een oplossing. 
  Lees meer
  ACV 2015-08-31 3000 werkloze jongeren zonder diploma verliezen op 1 september recht op inschakelingsuitkering en kinderbijslag
  “Voor deze jongeren, die het vaak al zeer moeilijk hebben,  moet er dringend een oplossing komen” zegt Tom Vrijens van ACV-Jongeren. “Een goede start van de loopbaan is essentieel. Door jonge werkzoekenden een inschakelingsuitkering en begeleiding te ontzeggen, blijft deze valse start een litteken doorheen hun hele loopbaan. Alle werkzoekenden die door VDAB begeleid worden, moeten opnieuw recht openen op een inschakelingsuitkering. Ook het plan van Vlaams minister  Crevits om de combinatie leren-werken te hervormen en versterken, is een veel betere aanpak dan het huidige negatieve afpakbeleid.“ 
   Lees meer
   Chris Serroyen hoofd ACV-studiedenst
   JUL 26

   Opiniestuk: Deze taxshift is een misser van formaat

   Dit is een taxshift, deels taxcut, op de kap van de werknemers en de gerechtigden op sociale uitkeringen. Enkel de allerlaagste lonen worden een beetje ontzien, met overigens nog onduidelijke modaliteiten. De modale werknemers, de gepensioneerden en de andere gerechtigden op sociale uitkeringen zijn dik de pineut. 
   ACV 142015-07-23 Tax-shift werd tax-misser
   Met een shift binnen de portemonnee van de gewone mensen ontziet Michel I voor de zoveelste maal de portefeuilles van vermogenden. Grote winnaars van deze tax-miss(er) zijn de werkgevers en vermogenden. Werkgevers krijgen nog maar eens lastenverlaging geserveerd, zonder enige voorwaarde van jobcreatie. Vermogenden ontsnappen opnieuw aan een proportionele en solidaire bijdrage. Deze coalitie mist een grote kans inzake rechtvaardige fiscaliteit. Deze liberale tax-shift is een grote sociale tax-miss(er).
    Lees meer
    ACV 2015-07-22 Minister Muyters veegt goed werkend diversiteitsbeleid van tafel
    Het decreet ‘evenredige arbeidsdeelname’ (EAD) heeft ondanks 13 jaar focus op kansengroepen niet gewerkt, zo stelt Vlaams minister Muyters (N-VA). ‘We moeten inzetten op individuele competenties’, luidt zijn conclusie. Minister Muyters en de Vlaamse regering trekken met een vorige week goedgekeurde conceptnota radicaal een streep door het huidige EAD-beleid. Ze laten zich in geen enkel geval leiden door de resultaten van de wetenschappelijke evaluaties die zij zelf bestelden over dit beleid. De kansengroepen en de sector blijven verweesd achter door deze beslissing, terwijl het verder verbeteren van de arbeidsmarktpositie van kansengroepen nodig blijft.
     Lees meer
     Meer nieuws