• 28 april: Werelddag voor veilig en gezond werk

  ACV 28 april Werelddag voor veilig en gezond werk 720
 • Sociale verkiezingen

  Lees meer
  ACV Sociale verkiezingen 2016
 • Gebruik de berekeningstool

  Lees meer
  ACV-tool: bereken wat het regeringsbeleid je jaarlijks kost
 • Geef je carrière een vliegende start met ACV GO

  Lees meer
  ACV GO jongerenlidmaatschap
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Belangrijke wijzigingen bij gebruik stempelkaarten!

Opgelet!  belangrijke wijzigingen in verband met de stempelkaarten
Vanaf 1 januari 2016 wordt de oranje kaart C3 maxi vervangen door de gele kaart: C3D.
De oranje C3D-mini wordt vervangen door de blauwe C3A.
Voor de stempelkaarten C3A en C3C: controleer de datum aan de binnenzijde onderaan links. Enkel kaarten met vermelding 01.04.2014 zijn nog geldig.
Voor de stempelkaart C3-SWT: controleer de datum onderaan links aan de binnenkant van je stempelkaart: enkel 01.01.2015 is nog geldig.

Regionieuws 2016 ACV-nieuws uit jouw regio!

SID IN BRABANTHAL
JAN 7

ACV informeert jongeren

Naar jaarlijkse gewoonte heeft ACV Enter ook dit jaar een stand op de SID IN (studie informatiedagen). Tijdens de beurs maken leerlingen, ouders en andere geïnteresseerden kennis met het studie- en beroepsaanbod na het secundair onderwijs. ACV informeert de jongeren over de voorwaarden en regels van werken tijdens je studies. Nog tot en met zaterdag in de Brabanthal!
winteractie markt Kessel-Lo
JAN 7

Actie tegen 'zure' regeringsbeleid

Het ACV maakte een berekeningstool die op basis van de Vlaamse en federale regeringsmaatregelen - zowel de positieve als de negatieve - de winst of het verlies per jaar berekent op basis van jouw persoonlijke situatie. ACV Leuven trok naar de markten in Kessel-Lo en Haacht om de tool bekend te maken. Er werden zure snoepjes uitgedeeld als symbol voor de zure maatregelen van de huidige regering. Wil je ook weten hoeveel het regeringsbeleid jou kost? Bereken het hier.
ACV GO actie bij AB Inbev
DEC 7

ACV GO actie bij AB Inbev

Met hotdogs en soep trok ACV Leuven richting AB Inbev om er promotie te maken voor het nieuwe ACV GO lidmaatschap . Dat is er speciaal voor werknemers tot 25 jaar. Je betaalt slechts 10 euro per maand - of 33 cent per dag- tijdens je eerste jaar lidmaatschap. Ontdek er alles over op www.acv-go.be en geef je carrière een vliegende start!
Actie gemeenteraad Herent
NOV 11

Actie voor behoud sociaal beleid

Samen met ACOD en Bewegingspunt Herent heeft ACV actie gevoerd bij de start van de gemeenteraad in Herent. De drie organisaties maken zich zorgen over het sociale beleid van de gemeente nu er heel wat besparingsmaatregelen worden aangekondigd. Meer info.
manifestatie oktober
OKT 8

7/10 - Nationale manifestatie

Op 7 oktober trokken 100 000 manifestanten door de hoofdstad. Aanleiding is het 1-jarig bestaan van de regering Michel . Een jaar van onverteerbare maatregelen die zwaar op de maag liggen van werknemers, gepensioneerden, jongeren en al wie aangewezen is op een uitkering! Uiteraard nam ook ACV Leuven deel aan de manifestatie. Hier vind je een fotoverslag.
 

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
ACV-Persbericht
Het Nationaal Bestuur van het ACV verklaart zich solidair met de werknemers van het spoor. Een draconische inkrimping van de overheidsdotatie voor de NMBS kan onmogelijk leiden tot beter openbaar vervoer. Het zal leiden tot veel minder dienstverlening aan de treinreiziger. Dit voorstellen als een moderniseringsplan is absurd. Besparingen en herstructureringen kunnen slechts mits ze tot stand komen in volle respect voor het sociale overleg en voor de arbeidsvoorwaarden van de betrokken werknemers. Het ACV roept de regering op om deze afbraakpolitiek te stoppen. 
  Lees meer
  ACV-Persbericht
   Het ACV wil bij de sociale verkiezingen stemrecht voor uitzendkrachten die langer dan drie maand bij een gebruiker aan het werk zijn. Bij nagenoeg alle politici werd het ACV-voorstel zeer positief onthaald. Maar uiteindelijk begroef MR en in de nasleep Open VLD alsnog het voorstel. Dat dit ACV-voorstel het niet haalde is onbegrijpelijk. Het is niet rechtvaardig om uitzendkrachten als onmondige tweederangs werknemers te beschouwen die niets mogen te zeggen hebben over hun loon en arbeidsvoorwaarden die bepaald worden door de gebruikende onderneming. Te meer omdat werknemers die in een onderneming drie maanden werken met een contract van bepaalde duur wél stemrecht hebben. 
   Lees meer
   ACV-Persbericht
   In 2016 is de loonkloof tussen België en zijn buurlanden weggewerkt. België zal zelfs een loonvoorsprong hebben ten opzichte van zijn belangrijkste handelspartners. Tegen eind 2016 voorspelt de CRB een positieve loonkloof van 0.3% voor België. Deze cijfers sterken het ACV in zijn overtuiging dat een indexsprong nutteloos was. Het ACV wil nu ook opnieuw een debat op gang brengen over alle componenten van de concurrentiepositie. Deze is immers van veel meer afhankelijk dan enkel de loonontwikkeling.
    Lees meer
    ACV-Persbericht
    Het Franse voorzitterschap heeft een huzarenstuk gerealiseerd. Maar voor het klimaat zal het niet genoeg zijn. De transitie naar een koolstofarme en veilige toekomst met 100% hernieuwbare energie is reeds gestart met progressieve bedrijven, bezorgde burgers en vele organisaties aan het roer. De beleidsverantwoordelijken van 195 landen hebben echter een historische kans gemist om vanuit het beleid de leiding te nemen over deze transitie. Er blijft te veel vrijheid blijheid, er wordt te weinig geld vrijgemaakt en over mensenrechten of rechtvaardige transitie wordt niet eens meer gesproken.
     Lees meer
     Meer nieuws

     Extra sluitingsdagen mei 2016

     In mei zijn er enkele extra sluitingsdagen : 5-6-en 16 mei. Klik hier voor mee informatie (pdf).
     afbeelding open

     Wijziging openingsuren dienstencentrum Aarschot

     Opgelet! Voortaan zal het dienstencentrum in Aarschot gesloten zijn op maandag. We helpen je graag verder in een van onze andere dienstencentra. Een overzicht van de nieuwe openingsuren voor Aarschot en de adressen van de andere dienstencentra vind je hier. (pdf)
     logo openingsuren

     ACV is er voor jou!

     Klik hier voor adressen en openingsuren van onze dienstencentra!
     Telefonisch zijn we bereikbaar op:

     078-15 15 99

     Avondopening voor werkenden

     Avondzitdag: enkel voor werkenden!

     Tijdens de avondzitdag (dinsdag van 14.30u. tot 18.30u.) zijn onze dienstencentra speciaal geopend voor tewerkgestelden of leden in opleiding. Ben je niet aan de slag? Dan helpen we je graag verder tijdens onze andere openingsmomenten.
     facebooklogo

     ACV Leuven op Facebook

     Benieuwd naar foto’s van onze acties? Op de hoogte blijven van de activiteiten die ACV Leuven organiseert? Of gewoon interesse in waar we voor staan? Surf dan meteen naar onze facebookpagina en vind ons leuk. Doen!

     Online stempelen: veilig, makkelijk en snel

     Volledig werklozen kunnen op elektronische wijze via socialsecurity.be hun controlekaart invullen en naar het ACV versturen. Ben jij ACV-lid en volledig werkloos? Vervang je papieren controlekaart door een elektronische. Online stempelen betekent minder verplaatsingen. Bovendien gebeurt de betaling veiliger én sneller. Probeer het! Lees meer...

     Tijd voor een tax shift!

     België is wereldkampioen in het belasten van arbeid maar een slechte leerling in het belasten van andere inkomens. Tijd voor een tax shift! Het ACV pleit voor een vermogensbelasting. Een vermogenswinstbelasting kan een tussenfase zijn. Check de video...

     Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

     Meer nieuws
     ACV 2016-04-28 Regering organiseert sociale dumping in het kwadraat
     APR 28

     Regering organiseert sociale dumping in het kwadraat

     De regering heeft beslist dat de vergoedingen die men verkrijgt voor diensten aangeboden door bedrijven zoals Uber of AirBnB tot een bepaald jaarlijks plafond worden vrijgesteld van gewone personenbelasting. En ze worden volledig vrijgesteld van sociale bijdragen. “Op het moment dat  de federale regering steunmaatregelen voor de getroffen Brusselse economie aankondigt, vernietigt ze met deze beslissing duizenden jobs in horeca en taxisector. Politiek cynisme kent blijkbaar geen grenzen”, aldus het ACV.
     ACV SV 2016 Sociale verkiezingen
     APR 26

     Verzekeraars weigeren onterecht arbeidsongevallen

     Op basis van documenten van het Fonds Arbeidsongevallen (FAO) stelt het ACV vast dat het aantal arbeidsongevallen dat geweigerd wordt door verzekeraars stijgt. Een aanzienlijk deel van die weigeringen is bovendien onterecht. Zo schuiven verzekeraars de factuur door naar de ziekteverzekering, werkgevers en slachtoffers. Bovenop al het menselijk leed dat vaak gepaard gaat met een arbeidsongeval. Daarom stelt het ACV voor dat  het FAO àlle weigeringen onderzoekt.
      Trans-Atlantische handelsakkoorden Het Belgische middenveld is ver van gerustgesteld
      APR 26

      Trans-Atlantische handelsakkoorden: Belgisch middenveld is ongerust

      Deze week gaat in New York de 13de cyclus van start van de onderhandelingen omtrent het trans-Atlantische handelsverdrag TTIP. Recent vond een ontmoeting plaats in Hannover tussen Angela Merkel en Barak Obama om volop op deze onderhandelingen te wegen. Ze werden ontvangen door tienduizenden manifestanten. 
      De steun bij de bevolking voor TTIP gedaald is inmiddels gedaald tot onder de 20% zowel in Duitsland als in de VS. Een grote coalitie van Belgische middenveldorganisaties drukt nogmaals haar ongerustheid uit. Tot op heden werden er nog geen overtuigende antwoorden aangedragen op de vele vragen die deze akkoorden oproepen.
       ACV 160422 Standpunt Marc Leemans Visie
       APR 20

       Standpunt Marc Leemans: Wie zal bepalen wanneer je meer en flexibeler uren klopt?

       In het begrotingsakkoord van de federale regering werd onder meer een grotere flexibiliteit van de werkweek opgenomen. Het ACV kan enkel besluiten dat deze regering de werknemers zwaar blijft aanpakken en anderen buiten schot houdt. We kregen al de indexsprong te slikken en een tax shift vol gemiste kansen. En naast de aangekondigde ingrepen in onze werkweek wil de regering ook wie ziek is strenger aanpakken.  Dat terwijl de vermogenden, de bedrijven en de fiscale criminaliteit en ontwijking buiten schot blijven. Zeer onrechtvaardig.
        ACV 160420 Manif de rek is eruit banner
        APR 20

        Manifestatie: de rek is er uit

        Op 13 april voerde het ACV op het Albertinaplein een eerste blitsactie voor het behoud van de 38 urenweek. Het ACV wil de druk voor het behoud van de 38 urenweek en voor werkbaar werk nog verder opvoeren. Daarom organiseert het ACV  een betoging op 20 april in Brussel.Op 20 april was al een betoging voorzien rond jongeren en werk. Deze actie wordt na de recente regeringsbeslissingen, uitgebreid met de strijd voor het behoud van de 38-uren week en voor echt werkbaar werk voor jong en oud, in de openbare en de privésector.
        Meer nieuws