• Doe mee!

  Lees meer
  Petitie Neen aan de indexsprong
 • ACV-folders en brochures

  Lees meer
  Brochures ACV
 • Dienstverlening op jouw maat

  Het ACV bij jou in de buurt: de dienstencentra. Of lekker vanuit je luie stoel: e-services.

  Lees meer
  ACV Jonge vrouw
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
spaarvarkentje

NEEN aan de indexsprong! JA voor sociale en fiscale rechtvaardigheid!

Ondanks alle adviezen van experts en ondanks de acties van het Gemeenschappelijk Vakbondsfront besliste de regering toch met de indexsprong door te gaan. Vanaf 1 maart zal geen enkele indexering van lonen, uitkeringen en pensioenen meer kunnen. Tot 'de gewone burger' 2% aan koopkracht heeft ingeleverd én opgebracht is voor de werkgevers. De regering heeft er voor gekozen enkel een inspanning te vragen aan werknemers, ambtenaren en mensen met een sociale uitkering of pensioen. Ze blijft haar inleverings- en besparingspijlen alleen richten op de werknemers en uitkeringstrekkers. Alle andere inkomensgroepen worden of met rust gelaten of nog extra beschermd. ACV wil de druk hoog houden en organiseert daarom samen met de andere vakbonden een petitie. Lees meer en onderteken de petitie.
Stresscongres 11 juni 2015

11/06: Stresscongres in Tienen

Bijna 2 op 3 werknemers ervaart stress op het werk. 55% van het totaal aantal ziekteverzuimdagen zou te wijten zijn aan werkstress. Het leidt tot meer fouten en productiestoringen én veroorzaakt ook fysieke en psychische klachten waardoor normaal functioneren niet meer mogelijk is. Hoog tijd dus om even stil te staan bij de problemen, oorzaken en vooral mogelijke oplossingen voor het probleem. Dat kan op het Stresscongres van ACV regio Tienen op 11 juni. Bekijk de affiche of lees meer.
ACV personeel voor sociale bescherming voor iedereen

ACV Leuven wil 'sociale bescherming voor iedereen'

Ziek worden en je behandeling niet kunnen betalen. Ontslagen worden en geen inkomen hebben. Een leven lang werken en op je oude dag toch geen pensioen krijgen. Voltijds werken en toch arm zijn. Drie vierde van de wereldbevolking komt in levensgrote problemen bij de minste tegenslag.Toch blijkt sociale bescherming betaalbaar te zijn, zelfs voor de armste landen. Het is een kwestie van politieke wil van beleidsmakers om het uit te bouwen. En een taak van de overheid omdat het een mensenrecht is. Wereldsolidariteit voert in 2015-2016 campagne onder het motto "Sociale bescherming voor iedereen". In het kader van deze campagne zal ook ACV gedurende twee jaar aandacht vragen voor het recht op sociale bescherming wereldwijd. Het personeel van ACV Leuven zet zich alvast achter de eisen van de campagne. Lees meer.

Regionieuws 2015 ACV-nieuws uit jouw regio!

Suany Colon op bezoek in Tienen
MEI 6

Suany Colon bezoekt AZ Heilig Hart

Drie vierde van de wereldbevolking komt in levensgrote problemen bij de minste tegenslag. Omdat ze geen beroep kunnen doen op sociale bescherming. Wereldsolidariteit, ACV, LBC-NVK en CM vinden dat iedereen recht heeft op gezondheidszorg, een leefbaar inkomen en een waardige uitkering als het tegenzit. Daarom zetten de organisaties zich volledig in voor de campagne “sociale bescherming voor iedereen, wereldwijd.”Om het belang van de sociale bescherming aan te tonen, nodigde Wereldsolidariteit een aantal mensen uit om over de situatie in hun land te komen praten en om kennis te maken met ons systeem van sociale bescherming.  Zo ook Suanny Colon, uit de Dominicaanse Republiek die een bezoek bracht aan het Heilig Hart Ziekenhuis in Tienen.  Lees meer.
't Oogpunt 5 mei
MEI 6

30-uren werkweek: utopie of realiteit?

Werken we binnenkort allemaal nog 30 uur per week? Als het van Femma afhangt wel. De vrouwenorganisatie lanceerde zopas een nieuw verhaal dat de combinatie arbeid en gezin haalbaarder en leefbaarder moet maken. Tijdens het ’t Oogpunt op dinsdag 5 mei wordt het nieuwe voorstel onder de loep genomen. Lees meer.
Cartoon graaf een gat
APR 20

Het vat is gevonden!

Op 20 april werd in het bosje langs de Bodartparking in Heverlee het vat opgegraven door de Scouts Sint-Paulus 3deLeuven. De actie 'Graaf een gat, win en vat' werd georganiseerd om bij studenten meer duidelijkheid te scheppen in de soms heel verwarrende reglementering voor studentenwerk. Bijna dagelijks krijgt het ACV vragen over de reglementering rond de 50 dagen goedkope tewerkstelling, rond de kinderbijslag of rond belastingen. Maar niet alleen studenten, ook werkgevers zijn niet altijd even goed op de hoogte. Daar wilde deze actie iets aan verhelpen. Jongeren en hun ouders moeten volledige en juiste info krijgen, en bij vragen moeten ze weten waar ze daarvoor terecht kunnen.
KMO-actie Webbekom
APR 28

28/4 Werelddag voor Veilig en Gezond Werk

Vandaag is het Werelddag voor Veilig en Gezond werk. Die staat volledig in het teken van werken met gevaarlijke producten. Elk jaar worden eind april de slachtoffers van arbeidsongevallen herdacht en wordt er aandacht gevraagd voor meer veiligheid op het werk. ACV Leuven liet dat moment alvast niet onopgemerkt voorbijgaan en trok met de KMO-karavaan naar het industrieterrein van Webbekom.
Visactie 1 april
APR 1

We lachen er niet mee!

1 april vandaag, maar ACV Leuven lacht er nietmee! Al zes maanden lang worden alleen de kleine vissen getroffen door de regeringsmaatregelen. En dat terwijl de grote vissen ongemoeid gelaten worden. ACV Leuven lacht er niet meer mee en maakte dat duidelijk tijdens de 'vang een vette vis'-actie in Leuven! Bekijk hier de fotopagina.
belastingdienstbetoon 2015

Hulp nodig bij je belastingaangifte?

Hulp nodig bij je belastingaangifte? ACV Leuven helpt je graag verder! Maak je afspraak op 016 21 95 05. We maken zoveel mogelijk gebruik van Tax-on-Web, vergeet dus zeker je identiteitskaart met pincodes niet mee te brengen. Zeker ook niet vergeten: ACV-lidkaart, kadastraal inkomen, aanslagbiljet en -aangifteformuler van vorigaanslagjaar, alle fiscale loonfiches, fiches van vervangingsinkomens voor 2014 en alle documenten voor mogelijke belastingvermindering.
logo openingsuren

ACV is er voor jou!

Klik hier voor adressen en openingsuren van onze dienstencentra!
Telefonisch zijn we bereikbaar op:

078-15 15 99

Avondopening voor werkenden

Avondzitdag: enkel voor werkenden!

Tijdens de avondzitdag (dinsdag van 16.30u. tot 18.30u.) zijn onze dienstencentra speciaal geopend voor tewerkgestelden of leden in opleiding. Ben je niet aan de slag? Dan helpen we je graag verder tijdens onze andere openingsmomenten.
wijziging openingstijden Haacht

Openingsuren Haacht aangepast

Het dienstencentrum in Haacht zal voortaan tijdens alle schoolvakanties gesloten zijn. Uiteraard helpen we je dan wel graag verder in onze andere dienstcentra. Hier vind je een overzicht.
facebooklogo

ACV Leuven op Facebook

Benieuwd naar foto’s van onze acties? Op de hoogte blijven van de activiteiten die ACV Leuven organiseert? Of gewoon interesse in waar we voor staan? Surf dan meteen naar onze facebookpagina en vind ons leuk. Doen!

Online stempelen: veilig, makkelijk en snel

Volledig werklozen kunnen op elektronische wijze via socialsecurity.be hun controlekaart invullen en naar het ACV versturen. Ben jij ACV-lid en volledig werkloos? Vervang je papieren controlekaart door een elektronische. Online stempelen betekent minder verplaatsingen. Bovendien gebeurt de betaling veiliger én sneller. Probeer het! Lees meer...

Tijd voor een tax shift!

België is wereldkampioen in het belasten van arbeid maar een slechte leerling in het belasten van andere inkomens. Tijd voor een tax shift! Het ACV pleit voor een vermogensbelasting. Een vermogenswinstbelasting kan een tussenfase zijn. Check de video...

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
20150601 Wereldparlement van de arbeid
JUN 1

Start 104de IAO-conferentie

Van 1  tot 13 juni loopt in Genève de 104de  conferentie van de Internationale Arbeidsconferentie (IAO). De IAO is een agentschap van de Verenigde Naties en kan je met wat goede wil ‘het wereldparlement van de arbeid’ noemen. In dit wereldparlement hebben vertegenwoordigers van regeringen, werknemers en werkgevers zitting. 
Lees de blogbijdragen van de ACV-delegatie op de website van Mo.
2015-05-28 Tax Justice Day Financietoren
MEI 28

Tax Justice Day: voor een rechtvaardige fiscaliteit

Naar aanleiding van Tax Justice Day voerde het Financieel Actienetwerk (FAN) actie aan de Financietoren. Op deze Tax Justice Day herinneren ACV, ABVV en ACLVB premier Michel aan zijn belofte om snel werk te maken van de tax shift. Iedereen is het erover eens dat inkomens uit arbeid in ons land te zwaar belast worden in vergelijking met andere inkomens. Om de belastingen op inkomens uit arbeid te verlichten zonder aan de noodzakelijke inkomsten van de overheid te raken, moeten elders inkomsten gezocht worden. 
Kris Peeters
MEI 20

ACV Jongeren klopt opnieuw aan bij minister van Werk Kris Peeters

De jongerenvakbonden pleiten voor degelijke jobs en goede begeleiding van jonge werkzoekenden en waarschuwen voor de uitsluiting van werkzoekenden door de eenzijdige besparingsmaatregelen van de huidige regering. Ze zijn op 20 mei opnieuw ontvangen door federaal minister Kris Peeters. Als resultaat van onze acties naar zowel de federale minister van Werk als de Vlaamse minister van Onderwijs Crevits worden verscheidene diploma’s, attesten en certificaten gelijkgesteld om zo een recht te openen op een inschakelingsuitkering.
ACV 150520 Sara Masselang
In memoriam Sara Masselang (1922-2015). Afgelopen maandag overleed ACV-genderpionier Sara Masselang op 92-jarige leeftijd. Vanuit het ACV streed zij haar hele leven voor de gelijkheid tussen man en vrouw. "Vrouwen zijn geen gelijken aan de mannen, maar ze zijn evenwaardig. En het is die evenwaardigheid die moet verdedigd worden.” Dat heeft ze met verve gedaan. Sara Masselang werd in 1965 de eerste vrouw in het nationaal bestuur van het ACV. Vandaag zetelen er vier vrouwen in ditzelfde bestuur.
Lees meer
Marc Leemans président de la CSC
MEI 14

Opiniestuk: Hoe 'men' probeert de tax shift tegen te houden

Er bestaan strategieën om een politieke discussie - die gedragen wordt door een groot deel van de bevolking - te ontmijnen. En dat probeert men nu ook bij de tax shift. Pogingen om de beslissing uit te stellen, pogingen om het dossier te verzuipen in technische discussies, pogingen om schrik aan te jagen, ... Waar blijft die rechtvaardige belastinghervorming? Het is eenvoudig: een euro is een euro. Handel ernaar.
Meer nieuws