• 23 en 24 april: zeggenschapscongres ACV

  Lees meer
  ACV Banner algemeen congres
 • Doe mee!

  Lees meer
  Petitie Neen aan de indexsprong
 • Dienstverlening op jouw maat

  Het ACV bij jou in de buurt: de dienstencentra. Of lekker vanuit je luie stoel: e-services.

  Lees meer
  Jonge vrouw-720-220
 • ACV-folders en brochures

  Lees meer
  Brochures ACV
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
Infoavonden tijdkrediet

24/3 en 2/4 - Infoavond tijdkrediet

De regels rond tijdkrediet werden door de nieuwe regering drastisch hervormd.Wat die hervormingen precies inhouden en welke gevolgen ze hebben, is niet altijd even duidelijk. ACV organiseert twee infoavonden over tijdkrediet op 24 maart in Bekkevoort (alle info) en op 2 april in Haacht (alle info). Tijdens deze infoavonden worden de concrete gevolgen van de nieuwe maatregelen voor werknemers in de privésector onder de loep genomen.
Hart boven hard parade

29/3 - De Grote Parade

Meer en meer burgers, gezinnen, verenigingen, jongeren, … beginnen het te voelen. Onder het nieuwe beleid van de Vlaamse en de federale regering wordt het leven duurder en schraler. Niet alleen jobs verdwijnen, zelfs vervangingsinkomens worden geschrapt. Van de lijnbus tot de bibliotheek, van de kinderbijslag tot het recht op studeren: steeds meer gemeenschappelijke voorzieningen staan op de tocht. In welke samenleving wil jij leven? Alleen of met een kleine groep hou je die maatregelen moeilijk tegen. Enkel samen kunnen we aan de bel trekken. Daarom is er De Grote Parade van Hart boven Hard op zondag 29/3. Want er is wel een alternatief! Kom dus zondag 29 maart naar Brussel. Wees erbij! Hier vind je alle praktische info.
 

Regionieuws 2015 ACV-nieuws uit jouw regio!

't Oogpunt 18/3 met prof. dr. Hans De Witte
MRT 18

"Vrij tevreden over ons werk"

Tijdens 't Oogpunt van ACV Leuven vertelde arbeidspsycholoog Hans De Witte de conclusies van zijn onderzoek ‘Werken in Vlaanderen: vermoeiend of plezierig?’. Bij dat onderzoek werd nagegaan hoe Vlamingen vandaag omgaan met hun jobs en met arbeid. En wat blijkt? De meerderheid van de Vlaamse werknemers is vrij tevreden over zijn of haar werk. In tegenstelling tot wat velen denken, is het ook niet leeftijd of geslacht die onze tevredenheid bepaalt, maar wel de inhoud van de functie die we uitvoeren.
actie 11 maart Muntplein Brussel
MRT 11

ACV Leuven zegt neen tegen regeringsbeleid!

Op het Brusselse Muntplein kwamen ongeveer 8.000 leden van de drie grote vakbonden bijeen om een duidelijke neen te laten horen tegen het regeringsbeleid. De bijeenkomst van het gemeenschappelijk vakbondsfront was bedoeld om de druk op de regering op te voeren. De bonden willen hun eisen kracht bijzetten om een taxshift door te voeren en protesteren tegen de indexsprong, besparingen in de overheidssector, afbouw van de sociale zekerheid, blinde bezuinigingen en vooral ook tegen de beschikbaarheid van oudere werklozen en bruggepensioneerden. Uiteraard was ook ACV Leuven met een grote delegatie aanwezig. Bekijk hier de foto's.
SWT-actie AB-Inbev
MRT 6

Bruggepensioneerden AB-Inbev zijn bezorgd

Op vrijdag 6 maart actie voerde ACV samen met ABVV actie aan de hoofdzetel van AB-Inbev rond de uitvoering van het akkoord van de sociale partners over de beschikbaarheid SWT-ers en oudere werklozen. Recente SWT-ers (bruggepensioneerden) van AB-Inbev deelde er samen met militanten van ACV en ABVV pamfletten uit aan de hoofdzetel AB-Inbev. SWT is een contract tussen werkgever, werknemer en overheid en ook die laatste partij moet afspraken nakomen. Het pamfletje dat de mogelijke contactbreukdoor de overheid aanklaagt, vind je hier (pdf). 
BLIK-opener Tienen
MRT 6

BLIK-openers zijn groot succes

De BLIK-openers in Tienen en Leuven waren een groot succes. ACV Leuven informeerde er over de nieuwe en gewijzigde maatregelen voor werklozen, mensen in brugpensioen (SWT), tijdkrediet en landingsbanen. Met 80 aanwezigen in Tienen en 140 in Leuven is het duidelijk dat mensen zich ernstige zorgen maken over wat de regering hen voorschotelt. ACV Leuven organiseert ook in de toekomst nog infomomenten rond de thema's. Hou deze website in het oog voor de praktische info.
conresvoorbereiding
JAN 18

Stem op de werkvloer moet luider klinken!

Op 23 en 24 april organiseert ACV een nationaal congres. Afgelopen zaterdag kwamen militanten van ACV Leuven om de nieuwste congresteksten te bespreken. Voor dat zogeheten zeggenschapscongres, ligt de lat hoog: het wordt een groot onderhoud van de visie op sociaal-economische democratie. Meer info vind je hier.
Cartoon graaf een gat

Graaf een gat, win een vat!

Vanaf 1 april (en dat is géén grap) kan je in het ACV Verbond Leuven op zoek naar een vat. De zoektocht is een initiatief van Enter, de jongerenwerking van ACV. Als je deelneemt, krijg je vragen over je rechten en plichten als jobstudent. Aan de antwoorden zijn tips gekoppeld die je naar de vindplaats van het vat leiden. Alle info vind je hier. Vooraf inschrijven is nodig en kan hier. Haal je schop dus maar boven!
logo openingsuren

ACV is er voor jou!

Klik hier voor adressen en openingsuren van onze dienstencentra!
Telefonisch zijn we bereikbaar op:

078-15 15 99

Avondopening voor werkenden

Avondzitdag: enkel voor werkenden!

Tijdens de avondzitdag (dinsdag van 16.30u. tot 18.30u.) zijn onze dienstencentra speciaal geopend voor tewerkgestelden of leden in opleiding. Ben je niet aan de slag? Dan helpen we je graag verder tijdens onze andere openingsmomenten.
wijziging openingstijden Haacht

Openingsuren Haacht aangepast

Het dienstencentrum in Haacht zal voortaan tijdens alle schoolvakanties gesloten zijn. Uiteraard helpen we je dan wel graag verder in onze andere dienstcentra. Hier vind je een overzicht.
facebooklogo

ACV Leuven op Facebook

Benieuwd naar foto’s van onze acties? Op de hoogte blijven van de activiteiten die ACV Leuven organiseert? Of gewoon interesse in waar we voor staan? Surf dan meteen naar onze facebookpagina en vind ons leuk. Doen!

Online stempelen: veilig, makkelijk en snel

Volledig werklozen kunnen op elektronische wijze via socialsecurity.be hun controlekaart invullen en naar het ACV versturen. Ben jij ACV-lid en volledig werkloos? Vervang je papieren controlekaart door een elektronische. Online stempelen betekent minder verplaatsingen. Bovendien gebeurt de betaling veiliger én sneller. Probeer het! Lees meer...

Tijd voor een tax shift!

België is wereldkampioen in het belasten van arbeid maar een slechte leerling in het belasten van andere inkomens. Tijd voor een tax shift! Het ACV pleit voor een vermogensbelasting. Een vermogenswinstbelasting kan een tussenfase zijn. Check de video...

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
2015-03-31 Graaf een gat en win een vat - cartoon
MRT 31

ACV-Enter sensibiliseert jobstudenten met ludieke zoektocht

Meer en meer studenten werken als jobstudent om een centje bij te verdienen. Om alle jobstudenten goed te informeren organiseert ACV Enter de 5e editie van de zoektocht ‘Graaf een gat, win een vat’. Op 1 april start de zoektocht naar 35 begraven biervaten in Vlaanderen. En leren jobstudenten tegelijkertijd meer over de regels rond studentenarbeid.
Wereldsolidariteit Sociale bescherming on tour in 2015
MRT 30

Mei 2015: Sociale bescherming on tour

Meer dan 5 miljard mensen zijn niet beschermd tegen risico’s als ziekte, werkloosheid of arbeidsongevallen en komen in levensgrote problemen bij de minste tegenslag. Wat betekent dit concreet in het leven van die mensen? En wat gebeurt er in Afrika, Azië en Latijns-Amerika om dit aan te pakken? Dit kom je te weten op de tour 'sociale bescherming' begin mei. Een initiatief van ACV, CM en Wereldsolidariteit.
2015-03-26 Discriminatie op de arbeidsmarkt
MRT 26

Snel concrete maatregelen nemen tegen discriminatie op de arbeidsmarkt

Het debat over discriminatie op de arbeidsmarkt laait weer op. “Het probleem is dan ook enorm”, stelt Stefaan Peirsman van de diversiteits- en migratiewerking van het ACV vast.  ”Terecht is er nu veel aandacht voor de discriminatie van mensen met een migratieachtergrond. Maar ook bijvoorbeeld oudere werknemers en mensen met een arbeidshandicap krijgen vaak af te rekenen met deze problemen. We moeten ook heel concrete maatregelen nemen.” 
ACV 2015-03-26 Vlaamse begrotingscontrole
MRT 26

Vlaamse regering kan factuur niet opnieuw doorschuiven naar werknemers en gezinnen en moet inzetten op rechtvaardige fiscaliteit

Morgen komt de Hoge Raad van Financiën met zijn begrotingsadvies. Daarna start de Vlaamse begrotingscontrole. Geen gemakkelijke oefening. De Vlaamse vakbonden willen niet dat de factuur opnieuw doorgeschoven wordt naar werknemers en gezinnen. Inspanningen moeten rechtvaardig verdeeld worden. Daarom moet de Vlaamse regering nu meer dan ooit  inzetten op rechtvaardige fiscaliteit. 
ACV 2015-03-23 Pensioen op 67 is geen oplossing
MRT 23

Pensioen op 67 geen oplossing: welke rol voor sociale partners?

Hoewel de regering zich ertoe verbonden had om met de sociale partners overleg te organiseren over de pensioenen in de privé- en de openbare sector, wil de regering niet dat het nog op te richten Pensioencomité standpunt inneemt over het optrekken van de pensioenleeftijd tot 67. De regering kiest ervoor het pensioendossier op te hakken. In gemeenschappelijk front zullen de vakbonden zich verzetten tegen de optrekking van de pensioenleeftijd tot 67 jaar. Niet voor hun plezier of omdat ze principieel tegen een pensioenhervorming gekant zouden zijn, maar omdat die hervorming sociaal onrechtvaardig is en economisch absurd. 
Meer nieuws