• ACV Prettige vakantie 2015
 • Te warm om te werken?

  Lees meer
  ACV Te warm om te werken
 • Sociale verkiezingen 2016

  Lees meer
  ACV Banner sociale verkiezingen 720
 • Doe mee!

  Lees meer
  Petitie Neen aan de indexsprong
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
ACV wenst je een fijn vakantie

 

ACV Leuven wenst je een zonnige en deugddoende vakantie!

Regionieuws 2015 ACV-nieuws uit jouw regio!

afbeelding sociale dumping
JUN 24

Gelijk loon voor gelijk werk op dezelfde werkplek!

Tijdens een manifestatie op het Luxemburgplein in Brussel vandaag eist het ACV  samen met de andere vakbonden concrete initiatieven om de strijd tegen sociale dumping op te voeren.
Misbruik van de detacheringsregels waarbij werknemers uitgestuurd worden naar andere landen om er te werkenaan hongerlonen en zonder sociale bescherming, leidt tot dumping of concurrentievervalsing, wat voor enormeproblemen zorgt in meerdere sectoren zoals bijvoorbeeld in de transport- of de bouwsector. Door buitenlandsewerknemers uit te buiten gaan er duizenden jobs verloren. Sociale dumping is onmenselijk voor de uitgebuite werknemers. Het is oneerlijke concurrentie voor werknemersen werkgevers die de regels wel volgen, vormt een bedreiging voor jobs en sectoren, en doet de sociale zekerheideen pak opbrengsten missen.De buitenlandse werknemers zijn onze vijand niet. Van hun ellende wordt misbruik gemaakt. Zij worden uitgebuit,net zoals wij. Zij hebben recht op een deftig loon, net zoals wij.
Fietsen voor rechtvaardige fiscaliteit!
JUN 21

Tax shift is broodnodig!

Het ACV kreeg de tax shift op de agenda. De regering kan niet meer rond de vraag naar fiscaal fatsoen, maar het resultaat is met drie liberale regeringspartijen erg onzeker; Daarom blijft het ACV actie voeren voor een rechtvaardige, herverdelende tax shift van vermogen naar arbeid. Zo ook op de braderij van De Langste Dag in Heverlee. Het ACV wil een doelmatige tax shift, eentje die jobs creëert, die groot genoeg en duurzaam is.
Fair Wear actie JBC
JUN 20

ACV feliciteert JBC met eerlijke kleding

Op zaterdag 20 juni bracht ACV Begijnendijk-Betekom een bezoek aan de JBC-winkel op de Liersesteenweg in Aarschot. De plaatselijke afdeling van de vakbond wil de kledingketen feliciteren met de keuze voor kleding die in eerlijke omstandigheden wordt geproduceerd.Met Schone Kleren wordt kleding bedoeld die geproduceerd wordt in veilige en gezonde werkomstandigheden en waarvoor arbeiders een leefbaar loon krijgen. Bovendien is er vakbondsvrijheid in de fabrieken en controles op de werkomstandigheden.Kledingmerken die daadwerkelijk verandering willen en die ook controles willen toelaten op hun productiesites, laten zich labelen door de Fair Wear Foundation.  Dit jaar trad JBC ook toe tot de Fair Wear Foundation. ACV pleit ervoor dat consumenten, bedrijven en overheden hun kledij bij voorkeur aankopen bij producenten die lid zijn van de Fair Wear Foundation en roept dan ook andere bedrijven op om dit goede voorbeeld te volgen.
stationsactie dag van de schoonmaak
JUN 19

Dank je wel schoonmakers!

Op 19 juni organiseerde ACV Voeding en Diensten voor het achtste jaar op rij de Dag van de Schoonmaak. Met de slogan ‘Ken je deze superheld al?’ vragen ze meer aandacht voor het poetspersoneel en willen ze de 200 000 werknemers in de sector extra in de bloemetjes zetten. Op verschillende plaatsen in België werd actiegevoerd. En ook in Leuven waar de militanten vrijdagochtend flyers en wafeltjes uitdeelden aan de voorbijgangers aan het station.
Pleinmanifestatie Pensioen
JUN 15

ACV Leuven op de bres voor de pensioenen

Op 15 juni trok ook vanuit het verbond Leuven een grote delegatie richting Zuidertoren in Brussel. ACV is namelijk niet te spreken over de langere loopbanen en het optrekken van de pensioenleeftijd naar 67 jaar. De vakbond eist bovendien een minimumpensioen dat een menswaardig leven toelaat én een inhaalbeweging maakt voor de oudste pensioenen. Daarnaast wil ACV zo snel mogelijk de afschaffing van de beschikbaarheidsmaatregelen voor SWT'ers. Andere prioriteit is dat er snel werk gemaakt wordt van de jeugdwerkgelegenheid.
Vakantieregeling 2015

Aangepaste openingsuren in juli en augustus

Tijdens de zomermaanden worden de openingsuren van onze dienstencentra aangepast. Je kan in de dienstencentra van Aarschot, Diest en Tienen terecht op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9 tot 12 u. In het dienstencentrum Leuven kan je elke weekdag, behalve donderdag, terecht tussen 9 tot 11.30 u. Op dinsdagavonden 7/7 en 28/7 en 4/8 en 25/8 zullen de dienstencentra geopend zijn tussen 16.30 en 18.30 u.

Sluitingsdagen in juli en augustus

Op maandag 13/7, maandag 20/7, dinsdag 21/1 en vrijdag 14/8 zijn onze dienstencentra uitzonderlijk gesloten!

Dienstencentrum Haacht gesloten in zomervakantie

Het dienstencentrum in Haacht sluit tijdens de volledige vakantieperiode. We helpen je in die periode graag verder in Leuven, Tienen, Diest of Aarschot. De brievenbus in Haacht zal wel regelmatig gelicht worden, de documenten worden in Leuven verwerkt. Wie nieuwe controlekaarten nodig heeft, kan die hier aanvragen. De blauwe, oranje en witte kaart kan je trouwens vervangen door een elektronische versie: snel en eenvoudig! Alle info daarover vind je hier.
 
logo openingsuren

ACV is er voor jou!

Klik hier voor adressen en openingsuren van onze dienstencentra!
Telefonisch zijn we bereikbaar op:

078-15 15 99

Avondopening voor werkenden

Avondzitdag: enkel voor werkenden!

Tijdens de avondzitdag (dinsdag van 16.30u. tot 18.30u.) zijn onze dienstencentra speciaal geopend voor tewerkgestelden of leden in opleiding. Ben je niet aan de slag? Dan helpen we je graag verder tijdens onze andere openingsmomenten.
wijziging openingstijden Haacht

Openingsuren Haacht aangepast

Het dienstencentrum in Haacht zal voortaan tijdens alle schoolvakanties gesloten zijn. Uiteraard helpen we je dan wel graag verder in onze andere dienstcentra. Hier vind je een overzicht.
facebooklogo

ACV Leuven op Facebook

Benieuwd naar foto’s van onze acties? Op de hoogte blijven van de activiteiten die ACV Leuven organiseert? Of gewoon interesse in waar we voor staan? Surf dan meteen naar onze facebookpagina en vind ons leuk. Doen!

Online stempelen: veilig, makkelijk en snel

Volledig werklozen kunnen op elektronische wijze via socialsecurity.be hun controlekaart invullen en naar het ACV versturen. Ben jij ACV-lid en volledig werkloos? Vervang je papieren controlekaart door een elektronische. Online stempelen betekent minder verplaatsingen. Bovendien gebeurt de betaling veiliger én sneller. Probeer het! Lees meer...

Tijd voor een tax shift!

België is wereldkampioen in het belasten van arbeid maar een slechte leerling in het belasten van andere inkomens. Tijd voor een tax shift! Het ACV pleit voor een vermogensbelasting. Een vermogenswinstbelasting kan een tussenfase zijn. Check de video...

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
Temperatuur-te warm om te werken
JUN 29

Te warm om te werken?

Mag je thuisblijven van je werk als een hittegolf het land overspoelt? Nee, maar je werkgever moet wel voorzorgen nemen. Werkgevers moeten zich voorbereiden op warmte en niet wachten tot de eerste hittegolf het land bereikt Hopelijk is jouw werkgever klaar voor de komende hittegolf... 
TTIP
JUN 26

TTIP: Middenveld vraagt onmiddellijke opschorting onderhandelingen

Mensenrechtenorganisaties hebben zich aangesloten bij de brede Belgische coalitie van vakbonden, ziekenfondsen, consumentenorganisaties, koepels voor milieu- en ontwikkelingssamenwerking om de opschorting van de TTIP-onderhandelingen te vragen en nieuwe onderhandelingen enkel op te starten met voorwaarde van een totaal ander mandaat. Samen pleiten ze voor de onmiddellijke opschorting van de huidige onderhandelingen, vooral om de fundamentele rechten en vrijheden in trans-Atlantische context te vrijwaren. Laat van je horen en voer online mee actie.
2015-06-24-Actiedag sociale dumping
Met de meeting ondersteunen de vakbonden hun campagne-eisen tegen sociale dumping. Misbruik van de detacheringsregels waarbij werknemers uitgestuurd worden naar andere landen om er te werken aan hongerlonen en zonder sociale bescherming, leidt tot dumping of concurrentievervalsing.  Door sociale dumping verliezen niet alleen duizenden werknemers hun job, de arbeids- en loonvoorwaarden die eruit voortvloeien zijn onaanvaardbaar. Deze ‘moderne slavernij’ moet stoppen. Sociale dumping is onmenselijk voor de uitgebuite werknemers. Ook zij hebben recht op een deftig loon. Bekijk ook de fotoreportage.
  Lees meer
  2015-06-24-Geen gemeenschappelijk advies over de flexi-jobs in de NAR
  Vakbonden en werkgevers bereikten op 24 juni in de Nationale Arbeidsraad geen gemeenschappelijk advies over flexi-jobs in de horeca. Dat is bijzonder te betreuren want flexi-jobs zijn een grove schending van het recht op waardig werk en op het recht op sociale bescherming. Het ACV vreest dat de introductie van flexi-jobs in de horeca het paard van Troje is, bedoeld om grote stukken van ons arbeidsrecht en arbeidsbescherming te ontwrichten. 
   Lees meer
   ACV 150622 Griekenland
   Sinds 2010 ligt het lot van Griekenland in de handen van technocraten van het IMF, de ECB en de Europese Commissie. Dit beleid heeft nu wel voldoende bewezen dat het niet werkt. En heeft genoeg menselijk leed aangericht. De Europese leiders en het IMF rekken evenwel de onzekerheid liever nog wat langer en draaien zo iedere kans op herstel vakkundig de nek om. Dit cynisch spelletje heeft lang genoeg geduurd en moet nú stoppen. Wat Griekenland nodig heeft is een realistisch plan voor een haalbare afbetaling van een deel van de schuld, waarbij de rest van de schuld of kwijtgescholden of eeuwigdurend gemaakt wordt aan een lage intrestvoet.  
   Lees meer
   Meer nieuws