Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

29 september manifestatie: 2 jaar regering Michel - geen reden om te feesten

Immers: hogere facturen, minder sociale bescherming en langer, harder en soepeler werken voor minder koopkracht. Enkel de grote vermogens en bedrijven krijgen cadeaus. Een beleid dat we ook terugvinden bij de Vlaamse regering Bourgeois.
We willen een ander, beter, rechtvaardig, eerlijk en evenwichtig beleid. Het kan anders! Daarom organiseren de vakbonden een manifestatie op 29 september.

Lees meer.
klik hier om je in te schrijven.

Belangrijke wijzigingen bij gebruik stempelkaarten!

Opgelet!  belangrijke wijzigingen in verband met de stempelkaarten
Vanaf 1 januari 2016 wordt de oranje kaart C3 maxi vervangen door de gele kaart: C3D.
De oranje C3D-mini wordt vervangen door de blauwe C3A.
Voor de stempelkaarten C3A en C3C: controleer de datum aan de binnenzijde onderaan links. Enkel kaarten met vermelding 01.04.2014 zijn nog geldig.
Voor de stempelkaart C3-SWT: controleer de datum onderaan links aan de binnenkant van je stempelkaart: enkel 01.01.2015 is nog geldig.

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
2016-09-26 Septemberverklaring
SEP 26

Septemberverklaring: Vullen de mooie praatjes ook de grote maatschappelijk en budgettaire gaten?

Eindigen de mooie woorden ook in een mooie begroting? Hoe rijdt de Vlaamse regering het gat van 560 miljoen euro concreet dicht? Waar komen er besparingen? Het Vlaams ACV kijkt vol belangstelling uit naar het concrete begrotingswerk.
2016-09-26 Echt werk maken van discriminatie op de arbeidsmarkt
SEP 26

Echt werk maken van strijd tegen discriminatie op arbeidsmarkt

Het ACV stelt vast dat zowel werkzoekenden als werkenden slachtoffer zijn van discriminatie. Discriminatie speelt niet alleen bij sollicitaties, maar ook bij trajectbegeleiding en opleiding van werkzoekenden en op dewerkvloer, waar bijvoorbeeld oudere werknemers minder kansen hebben op opleiding of doorstroom in de onderneming. 
2016-09-09 Aanwervingspremie voor langdurig werkzoekenden nodig
SEP 23

Aanwervingspremie voor langdurig werkzoekenden nodig

Bij de start van de Vlaamse begrotingsgesprekken dringt het Vlaams ACV aan op een serieuze aanwervingspremie voor langdurig werkzoekenden. Dit is de meest efficiënte manier om deze werkzoekenden aan de slag te helpen. Een andere keuze zou slecht arbeidsmarktbeleid betekenen.
ACV  160921 Geen staking op 7 oktober
SEP 21

Geen algemene staking op 7 oktober

De oproep tot de massabetoging van 29 september werd nogmaals bevestigdWat de datum van 7 oktober betreft werd door het gemeenschappelijk vakbondsfront beslist de algemene staking op te schorten.
Elektromagnetische velden
SEP 21

Nieuwe wetgeving elektromagnetische velden

Werk je als booglasser of met zendmasten en -installaties of met scanners in magazijnen of in de buurt van een beveiligingspoortje van een winkel of als verpleegkundige bij een MRI-scanner of … dan wordt je blootgesteld aan elektromagnetische velden. Gezien de mogelijke gezondheids- en veiligheidsrisico’s werd een wetgeving uitgewerkt om werknemers te beschermen tegen deze risico’s. 
Meer nieuws

Vacatures in onze organisatie

Er zijn een aantal vacatures in onze organisatie. Klik hier om ze te bekijken.

Openingsuren ACV Leuven

Klik hier om onze openingsuren te raadplegen.
Avondopening voor werkenden

Avondzitdag: enkel voor werkenden!

Tijdens de avondzitdag (dinsdag van 14.30u. tot 18.30u.) zijn onze dienstencentra speciaal geopend voor tewerkgestelden of leden in opleiding. Ben je niet aan de slag? Dan helpen we je graag verder tijdens onze andere openingsmomenten.
facebooklogo

ACV Leuven op Facebook

Benieuwd naar foto’s van onze acties? Op de hoogte blijven van de activiteiten die ACV Leuven organiseert? Of gewoon interesse in waar we voor staan? Surf dan meteen naar onze facebookpagina en vind ons leuk. Doen!

Online stempelen: veilig, makkelijk en snel

Volledig werklozen kunnen op elektronische wijze via socialsecurity.be hun controlekaart invullen en naar het ACV versturen. Ben jij ACV-lid en volledig werkloos? Vervang je papieren controlekaart door een elektronische. Online stempelen betekent minder verplaatsingen. Bovendien gebeurt de betaling veiliger én sneller. Probeer het! Lees meer...

Tijd voor een tax shift!

België is wereldkampioen in het belasten van arbeid maar een slechte leerling in het belasten van andere inkomens. Tijd voor een tax shift! Het ACV pleit voor een vermogensbelasting. Een vermogenswinstbelasting kan een tussenfase zijn. Check de video...